Šport > Nogomet
173 ogledov

Slovenski branilec v eminentni družbi

Andraž Struna Andraž Struna.
Slovenski nogometni branilec Andraž Struna se je preselil onstran Atlantika in postal drugi slovenski nogometaš v severnoameriški nogometni ligi MLS.

Andraž Struna je podpisal pogodbo z New York Cityjem do konca sezone, z možnostjo podaljšanja sodelovanje za še dve sezoni, v primeru dobrih iger, so danes potrdili v klubu.

"Vstopamo v najpomembnejši del sezone, zato sem zelo zadovoljen, da se nam je pridružil Andraž, ki bo naše vrste okrepil v tem za nas zelo pomembnem trenutku." - Patrick Vieira

Vest o podpisu pogodbe z občasnim slovenskim nogometnim reprezentantom so potrdili na spletni strani Goal.com in pri klubu iz največjega severnoameriškega mesta. Osemindvajsetletni Primorec je letos igral v škotski ligi v vrstah nogometnega kluba iz Edinburgha Hearts, kjer pa z njim niso podaljšali sodelovanja.

Struna, nogometaš je tudi njegov mlajši brat Aljaž, je v slovenski ligi igral za kluba Portorož Piran in Koper. Skupno je v prvi slovenski ligi odigral 58 prvenstvenih tekem in dosegel en gol. Med letoma 2011 in 2013 je igral za Cracovio v poljski ligi, nato za PAS Giannina v grški ligi do januarja 2017, ko je prestopil v škotski Heart of Midlothian.

Trener New Yorka je sloviti Patrick Vieira, za klub pa igrata tudi legendarna Andrea Pirlo in David Villa.

Za slovensko reprezentanco je debitiral 15. avgusta 2012 na prijateljski tekmi proti romunski reprezentanci, prvi gol pa je dosegel 25. marca 2016 na kvalifikacijski tekmi proti reprezentanci San Marina.

Struna se bo pridružil zasedbi, ki jo vodi sloviti Patrick Vieira, ki se nadeja, da bo prav Primorec zapolnil vrzel na mestu bočnega branilca. Američani pričakujejo, da se bodo tudi s pomočjo Strune v letošnji končnici borili za naslov. "Vstopamo v najpomembnejši del sezone, zato sem zelo zadovoljen, da se nam je pridružil Andraž, ki bo naše vrste okrepil v tem za nas zelo pomembnem trenutku. Gre za branilca z mednarodnimi izkušnjami in se že veselim sodelovanja z njim na igrišču," je v izjavi za javnost ob podpisu sporočil nekdanji sloviti francoski reprezentant senegalskega rodu Vieira.

"Lahko rečem, da sem z velikim zadovoljstvom podpisal pogodbo z New York Cityjem. Eden od razlogov, zakaj sem se odločil za prihod sem, je, da ima klub trdne temelje in da bom lahko tukaj sodeloval z največjimi strokovnjaki. Gre za veliko stvar zame, saj sem prepričan, da se bom lahko od Patricka in ostalih članov strokovnega štaba veliko naučil," pa je dejal Struna.

Slovenci onkraj luže

Struna se bo pridružil manjši slovenski koloniji onstran Atlantika. Slovenija ima svoje igralce v treh elitnih profesionalnih severnoameriških ligah. Anže Kopitar je kapetan hokejske ekipe Los Angeles Kings v ligi NHL, kapetan slovenske košarkarske reprezentance Goran Dragić, trenutno je tostran Atlantika na evropskem prvenstvu, igra v ligi NBA za Miami Heat.

V ZDA je tudi košarkar Beno Udrih, ki je v minuli sezoni lige NBA nosil dres Detroit Pistons, trenutno pa je prost igralec in čaka na podpis pogodbe z novim delodajalcem. V severnoameriški nogometni ligi MLS, te ne gre mešati z ligo ameriškega nogometa NFL, je od letošnjega januarja Antonio Mlinar Delamea, ki igra za ameriški klub New England Revolution iz Massachusettsa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice