Šport > Nogomet
4841 ogledov

Slovenski reprezentant z vso silo udaril po slovitem trenerju: "Diktator!"

Robert Berić Profimedia
Slovenski reprezentančni napadalec je spregovoril brez dlake na jeziku.

Slovenski nogometni reprezentant Robert Berić se je pred dobrim letom preselil na drugo stran luže, kjer brani barve ekipe Chicago Fire, za katero je v svoji prvi sezoni na 23 tekmah najmočnejše ameriške nogometne lige (MLS) zbral kar 12 zadetkov.

S svojimi dobrimi nastopi je tako zagotovo opozoril nase tudi slovenskega selektorja Matjaža Keka, ki bo ob odlični strelski formi na Krčana zelo verjetno računal v prihajajočih reprezentančnih akcijah.

Robert Berić | Avtor: Profimedia Profimedia

A Berić v zadnjem času ni opozoril nase le s svojimi dobrimi nastopi, pač pa tudi z nedavnim intervjujem za slovito revijo France Football, ki je dvignil ogromno prahu.

29-letni Krčan, ki si je pred odhodom v Ameriko kruh služil prav v Franciji pri Saint-Etiennu, je namreč razkril, da je bil glavni razlog za njegov odhod iz kluba slab odnos s slovitim francoskim trenerjem Claudom Puelom.

Claude Puel, trener Lyona | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Slovenec je šel celo tako daleč, da je Puelov odnos označil za diktatorski: "To, kar sem doživljal na treningih, je šlo preko roba. To so bili treningi brez čustev. Prišel je na začetku sezone kot diktator in ukazoval nam je, da delamo to in ono. To je bilo nekaj povsem drugačnega, kot sem v svoji karieri doživljal do takrat," je način vodenja ekipe opisal strelec dveh zadetkov za slovensko reprezentanco, ki je pred prihodom v Francijo igral še za Krško, Interblock, Maribor, Sturm Graz in dunajski Rapid.

"Imel sem mnoge trenerje, toda kaj takega še ne. Puel je videti kot človek, s katerim se zelo težko živi. Čudi me, da ima Puel kljub slabim rezultatom kluba, za katerega še vedno držim pesti, še vedno toliko moči," je s svojo izpovedjo zaključil Berić.

Robert Berić | Avtor: Profimedia Profimedia

Berićev intervju v zadnjih dneh v Franciji še kako odmeva, saj je Claude Puel veliko trenersko ime, ki je tekom svoje kariere vodilo spoštovanja vredne francoske in angleške klube, kot so Monaco (z njim je tudi leta 2000 osvojil francosko ligo), Lille, Lyon, Nica, Southampton, Leicester City in od leta 2019 še Saint-Etienne.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice