Šport > Nogomet
123 ogledov

Slovenski reprezentant zabil na velikem mestnem obračunu

Andraž Šporar Profimedia
Po mesecu dni znova med strelci.

V zadnjem kolu portugalskega prvenstva, ki ga je že prej osvojil Porto, sta se pomerila največja lizbonska kluba Benfica in Sporting. Za slednjega je edini gol na tekmi dosegel slovenski reprezentančni napadalec Andraž Šporar, ki je bil natančen v 69. minuti, ko je zadel za 1:1. To je bil njegov šesti zadetek v portugalskem prvenstvu, k levom je prišel v zimskem prestopnem roku iz Slovana Bratislave.

Dan se je sicer končal neuspešno za Šporarjevo moštvo. Sporting je izgubil z 1:2, odločilni gol za zmago Benfice je v 88. minuti dosegel Carlos Vinicius. Zelenemu klubu iz Lizbone ni šel na roko niti rezultat med Brago in Portom, prva ga je z zmago prehitela na lestvici in ga potisnila na četrto mesto. Braga si je tako zagotovila uvrstitev v Evropsko ligo, Sporting pa bo moral v kvalifikacije.

Branilka naslova Benfica je osvojila drugo mesto s petimi točkami zaostanka (77) za tekmeci iz Porta (82). Braga je zbrala 60 točk, tako kot Sporting, v kvalifikacijah za drugo kakovostno tekmovanje v Evropi bo poleg njega igral še peti Rio Ave (55).

Iračan v vrstah Rio Aveja, Mehdi Taremi, si je ob doseženih 18 zadetkih razdelil naziv najboljšega strelca lige z dvema nogometašema Benfice, Pizzijem in Viniciusom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice