Šport > Nogomet
43 ogledov

Iker po remiju: "To ni nivo Real Madrida!"

Racing Santander - Real Madrid
1/17
EPA
Real Madrid je tudi na drugi zaporedni ligaški tekmi ostal brez zmage. Po porazu proti Levanteju je pri Racingu Santanderju osvojil samo točko in spet streljal s slepimi naboji (0:0). Barcelona se je na večernem derbiju proti Valencii vrnila po dveh zaostankih, točko pa jim je z novim golom pristreljal neustavljivi Francesc Fàbregas (2:2). Netopirji tako v "prvenstvu dveh ekip" še naprej vodijo. "Igra ni bila na ravni Reala Madrida," je bil po tekmi oster Iker Casillas.

Valencia ostaja pod vrhom španske lige, potem ko so netopirji na domači Mestalli verjetno celo zapravili zmago proti aktualni prvakinji Barceloni. Katalonci so v zaostanek padli že po 12 minutah igre, ko je Eric Abidal zatresel lastno mrežo, a je Blaugrano že v praktično naslednjem napadu v igro vrnil Pedro Rodríguez. Tudi povratek kapetana Carlesa Puyola v začetno enajsterico ni pretirano učvrstil obrambe gostov, saj je le-ta predvsem v prvem polčasu puščala na vse strani, kar je izkoristil Pablo Hernández. Igral Kataloncev se je popravila predvsem v zaključku tekme, ko je najprej Lionel Messi zapravil čisto priložnost ena na ena z vratarjem po briljantni podaji Thiaga Alcantare, zato je moral točko na koncu (spet) reševati nezgrešljivi Francesc Fàbregas s četrtim golom na četrti ligaški tekmi. Messi se je za zgrešeno priložnost odkupil z lepo podajo čez zadnjo vrsto domačih.

"(Javierja) Mascherana sem dal na bok, da bi zaustavil prodore po tisti strani. Vedeli smo, da bosta (Jérémy) Mathieu in Jordi Alba veliko napadala po levi in zato sem prestavil 'Mascheja'. Na desni niso toliko prodorni," je po novi čudni obrambni predstavi razlagal Josep Guardiola. Strelec Fàbregas je pristavil: "To je bila izvrstna tekma, na kateri je Valencia dobila prvi, Barcelona pa drugi polčas. Vsakič si želim pomagati. Danes mi ni uspela dobra tekma, čeprav sem zadel. Real? Trenutno nas ne zanima, kaj počnejo."

Premešani Real povsem zmešan

Težko pričakovane spremembe v prvi postavi Joséja Mourinha niso prinesle nikakršnih sprememb in Real Madrid je ligaške točke izgubil že na drugi tekmi zapored, drugič zapored pa je ostal tudi brez zadetka. Tekmo pri Racingu Santanderju so začeli Lass Diarra, Alvaro Arbeloa, Raphaël Varane in José María Callejón, toda na El Sardineru so bili domači tisti, ki so prihajali do lepših priložnosti za gol.

Iker Casillas je moral v takoj po začetku drugega polčasa celo reševeti točko za kraljevi klub, ko je z izvrstno obrambo zaustavil strel Oscarja Serrana. Realovcem je proti staremu lisjaku Hectorju Cuperju kronično primanjkovalo kreativnosti, so pa je v izdihljajih tekme z Gonzalom Higuaínom in Kakájem silovito pritiskal za zmagoviti gol. A ta, spet, ni prišel.

"Ko na dveh tekmah izgubiš in remiziraš z nasprotniki, ki se z nami ne bodo borili za določene cilje ... Težko je primerjati. Ni boljšega zdravila, kot dvigniti glavo. To ni prava slika in igra, ki smo jo prikazali, ni na ravni Reala Madrida," je bil po tekmi oster Casillas. Mourinho je priznal, da se je Racing dobro branil, a zatrjeval, da je Real kljub pomanjkanju priložnosti prevladoval v zadnji tretjini tekme: "V prvem polčasu nismo veliko igrali. V drugem smo bili na polovici nasprotnika, ampak nismo imeli veliko priložnosti za gol. To je zasluga nasprotnika, ki je dobro igral v obrambi. Kljub trudu nismo prišli v pravo dinamiko igre, ki se je pokvarila s pasivnostjo tistih, ki lahko dopustijo, da se pokvari. Nosila poškodovanih, simuliranje, ki so jim ga dopustili ..." Zveni znano?


Casillas: "Konec prevlade Barcelone!"

"Naj boli tiste, ki boli, ampak Real je od danes naprej najboljša ekipa na svetu, potem, ko se je še sezono nazaj zdelo, da ni dosegel ničesar," so že pred tekmo v Santanderju odmevale pogumne besede Casillasa, kapetana Reala, ki jih je namenil bralcem revije GQ. Potem, ko je že v lanski sezoni nekajkrat opozoril na neizogibni konec Barcelonine vladavine, je šel tokrat še dlje:

"Če bi mi kdo rekel, da bomo s to mlado, novo ekipo, z novim trenerjem prav tako, osvojili drugo mesto v prvenstvu, osvojili kraljevi pokal in prišli do polfinala Lige prvakov, bi brez da bi poznal rezultate takoj podpisal. Ampak ne mislimo več pogrevati tistega, kar se je zgodilo. Mislimo na prihodnost. Pomembno je, da smo imeli v zadnjih dveh letih ekipo, ki je prevladovala. In to se je zaključilo.Vseeno mi je, kako igra eden in kako igra drugi."

Zdravnik iz Madrida pri Neymarju

Zdravnik Corinthiansa Joaquim Grava je ovrgel trditve, da je Neymar, mladi brazilski zvezdnik, ki si ga želita tako Barcelona kot Real, pred dnevi na zdravniški pregled v Sao Paolo odpotoval iz osebnih vzrokov: "V petek je opravil zdravniški pregled z mano in zavarovalnico, navzoč je bil tudi zdravnik Reala. Pregled pa je zahtevala zavarovalnica, ne Real." Grava ni pojasnil, zakaj je bil prisoten član zdravstvenega osebja Reala. Predsednik Corinthiansa Andres Sanchez pa je namignil, da bi brazilski reprezentant utegnil prestopiti naslednje leto.

Španska liga, 5. kolo:

Osasuna : Sevilla 0:0

Real Sociedad : Granada 1:0 (0:0)
Estrada (64)

Villarreal : Mallorca 2:0 (1:0)
Rossi (8), Nilmar (52)

Atletico Madird : Sporting Gijon 4:0 (1:0)
Lora (27/a.g.), Dominguez (68), Falcao (72, 80)

Malaga : Athletic Bilbao 1:0 (0:0)
Cazorla (62)

Rayo Vallecano : Levante 1:2 (0:2)
Tamudo (72); Valdo (10), Ballesteros (28)
RK: Botelho (76/Rayo)
Tamudo (Rayo) je v 72. minuti zapravil enajstmetrovko.

Racing Santander : Real Madrid 0:0

Valencia : Barcelona 2:2 (2:1)
Abidal (12/a.g.), Pablo (23); Pedro (14), Fabregas (77)
RK: Alba (90/Valencia)

Espanyol : Getafe 1:0 (0:0)
Pandiani (90)

Real Betis : Zaragoza 4:3 (2:1)
Cruz (7, 49), Sevilla (12/11-m), Etxebarria (47/11-m); Juarez (36), Carlos (77, 79)
RK: Espinosa (69/Real Betis)

Komentarjev 3
  • Anže Zadravec 17:56 22.september 2011.

    všečkajte najboljso steve jobs fan stran: facebook.com/steve.jobs.fans

  • wester62 19:35 21.september 2011.

    ne vem kaj je temu človeku naškodilo nemoč ali lavante.

  • Avatar roksa
    roksa 18:55 21.september 2011.

    IKER, SANJAJ, NIMATE SRCA!!!!!!