Šport > Nogomet
1031 ogledov

Sodnik tega ni opazil

Leandro Castan Profimedia
Čuvaj mreže jo je pošteno skupil.

V 33. krogu brazilskega prvenstva sta se v Rio de Janeiru pomerila kluba Vasco da Gama in Bahia. Oba kluba se v Serie A še borita za obstanek, dvoboj pa je zaznamoval grd prekršek nekdanjega nogometaša Rome Leandra Castána, ki je z brco v glavo nokavtiral vratarja Bahie Douglasa Friedricha.

Glavni sodnik prekrška ni opazil in je priznal zadetek nogometašev Vasca da Game. Slednji so se veselili gola, ki bi jim prinesel pomembno zmago z 1:0, soigralci nesrečnega čuvaja mreže pa so obkrožili delilca pravice in zahtevali ogled posnetka. Sodnik se je odločil za pomoč VAR-a.

Castán, ta je v svoji karieri nastopal tudi za italijanske klube Torino,Cagliari in Sampdoro, si je tako prislužil drugi rumeni karton in predčasno zaključil tekmo. Z odločitvijo glavnega sodnika se 'začuda' ni strinjal. Zadetek je bil razveljavljen.

Dvoboj se je tako končal z izidom 0:0. Vasco je 14. na prvenstveni lestvici, zbral je 37 točk, eno več od 15. Bahie. S 35. točkami sledita Sport Recife in Fortaleza, slednja se že nahaja na mestu, ki prinaša izpad. Temu se bodo težko izognili Goias (29 točk), Coritiba (28) in Botafogo (23).

Na vrhu lestvice so Internacional (65), Flamengo (61), Atletico Mineiro (60) in Sao Paulo (58).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice