Šport > Nogomet
96 ogledov

Šporar in Bajde: Slovenca pri Tottenhamu

redknapp šporar bajde tottenham
1/16
Bravo1 Interblock
V nedeljo sta se z nekajdnevnega testiranja pri londonskem Tottenhamu vrnila Andraž Šporar in Gregor Bajde, 17-letna nogometaša Bravo1 Interblocka, trenutno četrtega moštva druge lige. "Vsi so bili preprosti. Sami 'carji,'" sta povedala o Tottenhamovih zvezdnikih.

Andraž Šporar, za katerega se je pred začetkom sezone resno zanimala tudi Olimpija, in Gregor Bajde, oba napadalca, sta v Anglijo odpotovala na povabilo premierligaša Tottenhama. V njegovem trenažnem centru sta opravila nekaj treningov – sprva s svojimi vrstniki, nato pa tudi z rezervno člansko ekipo. Namen obiska je bil, da se nadarjena napadalca spoznata z najzahtevnejšo ravnjo nogometa.

"To je bila enkratna izkušnja. Spoznal sem ogromno novih stvari," je povedal Šporar, s petimi goli trenutno prvi strelec Interblockove ekipe, Bajde pa je dodal: "Pogojev, kakršne ima na voljo Tottenham, v Sloveniji ni. Primerno temu je tudi njihov nogomet na precej višji ravni. Njihova igra je hitrejša, bolj dinamična, še bolj moška, hkrati pa so igralci odlično tehnično podkovani."

Fanta sta bila za svoje znanje pohvaljena in Londončani so zatrdili, da ju bodo še naprej podrobno spremljali. Tudi zato ne preseneča, da sta bila oba mlada nogometaša ob vrnitvi domov polna pohval na račun sprejema. "Za naju je bilo odlično poskrbljeno. Od priložnostnih soigralcev do strokovnega štaba. Vsi so nama veliko pomagali, svetovali. Na tak način se nama je bilo še lažje vklopiti," je povedal Bajde, Šporar pa: "Poleg članov druge ekipe sva spoznala tudi vse zvezdnike prve ekipe in z njimi izmenjala tudi nekaj besed. Vsi so bili neverjetno prijazni in dostopni. Ni bilo nobenih težav – praktično nihče od njih ni bil zvezdnik v negativnem pomenu besede. Vsi so bili preprosti. Sami 'carji'. To je zame in za Grego še en dokaz več, da vrhunskega nogometaša denar ne sme spremeniti, pokvariti." Fanta nista pozabila omeniti niti tega, da ima Tottenham v sklopu svojega trenažnega centra jedilnico, v kateri se prehranjujejo tako člani akademije kot člani prve ekipe. "So kot ena res velika družina," sta bila navdušena.

Naša nogometaša sta enakopravno trenirala s člani druge ekipe, v kateri so vsi igralci s pogodbo, stari od 17 do 22 let (med njimi je bil recimo tudi Giovanni dos Santos, mehiški reprezentant, nekdaj član Barcelone), člane prve ekipe pa sta si "v elementu" ogledala na tekmi Premier League proti Boltonu (3:0). "Navdušili so, pokazali so nekaj res neverjetnih nogometnih potez. Lepo je tudi videti, da so pri trenerju vsi enakopravni, zato so tudi izven igrišča res prava klapa," je povedal Bajde, ki se bo tako kot Šporar v prihodnje še bolj zavzeto posvetil treningom, saj se zaveda, da si le na tak način lahko obeta, da bo London še kdaj obiskal v taki oziroma podobni vlogi.

"Jasno je, da nama manjka še kar nekaj. Se da pa s trdim delom doseči tudi to raven. Čas do najinega 20. leta bo ključen," je povedal Šporar, Bajde pa je povedal: "V Angliji se moraš res vsak dan dokazovati, dati vse od sebe. Pri nas je tega premalo, ker je tudi konkurenca šibkejša. Vsi skupaj bomo morali še ogromno delati, da bi kdaj prišli do ravni angleškega prvenstva. Ampak jaz sem optimist ..."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.