Šport > Nogomet
41 ogledov

Sprinterski prvak izzval samozavestnega Aubameyanga

Julian Reus sprint EPA
Nemški sprinterski prvak Julian Reus ima dovolj samohvale Pierra-Emericka Aubameyanga.

Gabonski nogometaš Pierre-Emerick Aubameyang, ki igra za nemško Borussio Dortmund, se rad hvali, da je hiter kot blisk. Pravzaprav celo hitrejši od pravega bliska, Usaina Bolta, ker naj bi na treningu že dosegel boljši čas kot Jamajčan. Zdaj bo moral svoje besede dokazati, na dvoboj ga je namreč izzval nemški sprinterski prvak Julian Reus.

Mit, ki kroži v nemškem nogometu, da je Aubameyang med najhitrejšimi nogometaši na svetu, je Gabonec pred dnevi kar sam potrdil. V oddaji nemške televizije Sportstudio se je pohvalil, da je na treningu pretekel 30 metrov v 3,7 sekunde. Dodal je, da je tako boljši kot Bolt, ki je prvih 30 metrov na teku, ko je dosegel svetovni rekord na 100 metrov z 9,58, pretekel "le" v 3,78 sekunde.

Izziva še ni sprejel

Nogometaševo hvaljenje je zmotilo atleta Juliana Reusa. Tekač z osebnim rekordom 10,08 na 100 metrov je nemški prvak, nogometaša, ki je v letošnji sezoni v Bundesligi dosegel že devet golov, še lani pa je nosil dres francoskega St. Etienna, pa je zdaj izzval na dvoboj.

"Gre za nekakšno urbano legendo, da naj bi bil Aubameyang hitrejši od Bolta. Ko se je hvalil po televiziji, me je kar pogrelo. Rad bi vrnil atletiki dobro ime. Prepričan sem, da bom imel na cilju najmanj meter prednosti," je dvoboj napovedal Reus. Gabonec za zadaj izziva še ni sprejel.

Komentarjev 1
  • JackD 22:35 17.december 2013.

    Hitrejši...ta podatek pove samo, da je bolj eksploziven od Bolta. Bolt namreč svojo hitrost razvijenšele na 30, 40 m. Tudi takrat, ko je podrl ta rekord, je bil najprej 6., potem pa je 'potegnil' in dosegel neverjeten čas. Če ...prikaži več bi Aubameyang in Reus tekmovala, bi imel Nemec verjetno res kak meter prednosti na cilju, to pa zato, ker pri nogometu so pomembni ti kratki šprinti (20, 30m). Cca 100m je dolgo igrišče. In to, da bi igralec v kosu prešprintal 100m je res prava redkost.