Šport > Nogomet
16 ogledov

Stare: Menjava Kosiča nepotrebna

Novinarska konferenca Olimpije Ljubljane pred derbijem z Mariborom nkolimpija.si
Eden največjih poznavalcev Olimpije, televizijski komentator Andrej Stare, nam je pojasnil svoj pogled na menjavo trenerja pri Olimpiji. Stare pravi, da je bila menjava Kosića nepotrebna, a ceni Prašnikarja in pravi, da zna graditi stopnico za stopnico.

Kakšen je vaš pogled na menjavo trenerja Dušana Kosića pri nogometaših Olimpije?
Menjava sploh ni bila potrebna. Rezultati Olimpije so dobri. Treba je vedeti, da se od danes do jutri v nogometu ne da narediti nič. Ekipa se je šele začela graditi, zato ne vidim smisla, da se nekega arhitekta sredi gradnje hiše zamenja. To je najslabše. Zdaj bo treba spet graditi od začetka. Menim, da je Kosić še najmanj kriv, da je rezultat takšen, kot je.

Pred sezono je bilo veliko optimizma, po pol leta pa se je že rušilo Ačimovića, ki naj bi bil pogoj, da se Olimpija spet zavihti na vrh slovenskega nogometa. Zakaj se to dogaja?
Ačimovića ruši ulica, oziroma novinarji, ki iščejo senzacije in pišejo neumnosti. Športni direktor je odgovoren za igralski kader, a v okviru finančnih zmožnosti. V klubu za denar skrbita Rastoder in Zavrl. Če v žepu nimaš sto, ne moreš kupiti tistega, kar stane sto. Tako je bilo pri Olimpiji, ki mora vsak naslednji prestopni rok v svoje vrste pripeljati dva do tri igralce, da bo ekipa konkurenčna Mariboru. Pri Olimpiji se je pokazalo, da ima nekaj odličnih igralcev, nekaj pa tudi takih, ki ne zmorejo igrati na vrhunski ravni. To so pokazale evropske tekme.

Zakaj po vašem mnenju Olimpija trenutno še ne more ogroziti Maribora? Kje vidite vzrok?
Zato, ker so še prešibki. Maribor je pobral vse, kar je bilo dobrega v Sloveniji. Velikonja, ki je bil pred dvema letoma najboljši napadalec v slovenski ligi, je zdaj pri Mariboru šele četrti napadalec in ne igra. Velike ekipe lahko tako kadrujejo, da nekoga kupijo samo zato, da ga ne kupi nekdo drug. To počne Maribor, in to zelo uspešno.

Kdaj bi se lahko Olimpija približala ravni Maribora?
Mislim, da bi se to lahko zgodilo v dveh letih. S tem, da se ne ruši to, kar je bilo zastavljeno.

Podpora navijačev je, če odštejemo derbije z Mariborom, slaba. Zakaj?
Ljubljana se močno loči od mest na obrobju. Ljubljana zahteva kakovost in na slabe tekme ne hodi nihče. To se je dobro pokazalo pri hokeju in košarki v Ljubljani.

Prašnikar bo na klop Olimpije sedel tretjič. Je to dobra odločitev?
Prašnikarja dobro poznam. Skupaj sva sodelovala tako v reprezentanci kot potem dvakrat v Olimpiji. Gre za vrhunskega strokovnjaka, ki je nekaj časa počival. Mislim, da je po prihodu iz Nemčije do potankosti spoznal vse, kar je povezano s klubskim nogometom v Sloveniji. Njegova karizma bo Olimpiji pomagala, da se približa vrhu slovenskega klubskega nogometa. Seveda pa to ne sme biti edini motiv in cilj prenovljene Olimpije, ki mora biti konkurenčna tudi v Evropi. Pomembno je, da se gradi počasi, stopnico za stopnico, in prav to dobro ve in zna Bojan Prašnikar.

Komentarjev 1
  • 1111 10:53 13.december 2011.

    ...res ste naredili delo, bravo Olimpija...butli!