Šport > Nogomet
17 ogledov

"Tu sem, da Mariboru pomagam do lovorik"

Pavlin Luka Koper Prva liga slovenska liga prvenstvo fotosi.si
V 18. kolu Prve lige Olimpija gostuje v Domžalah, Maribor doma igra s Koprom, do marca klubom Mirana Pavlina, najnovejšega prišleka v tabor državnih prvakov.

"Gotovo je to tekma z malo več čustvi, ampak Maribor mora iti na zmago in še povečati prednost do zimskega premora. Prav veliko se ne bomo ozirali na nasprotnike. Gotovo bo Koper še bolj naostren zaradi mojega prihoda v Maribor. Določeni igralci me poznajo in bodo gotovo skušali dokazati, da imajo kakovost, ker je Maribor številka ena v Sloveniji. Zato bi verjetno vsi radi igrali za Maribor,“ je za zurnal24.si pred tekmo s Koprom, svojim zadnjim klubom, s katerim je lansko leto osvojil naslov prvaka, dejal Miran Pavlin.

Nekdanji slovenski reprezentančni kapetan je pred dnevi uradno prestopil k Mariboru, in sicer v funkcionarski, a za zdaj še skrivnostni vlogi. "Zato sem tu. Da pomagam, da NK Maribor osvaja lovorike,“ nam ni želel izdati več. Zgodbo o tem, kako je Pavlin postal vijoličast, najdete TUKAJLE. Sredi tedna so se sicer Mariborčani v pokalu namučili s tretjeligašem Zavrčem, a v normalnih okoliščinah ne bi smeli imeti težav s povprečnimi gosti z Obale. Pri domačih bo zaradi kartonov manjkal Brazilec Arghus, pri gostih pa iz istega razloga Aljaž Struna.

Zmaji po tri točke

Maribor ima po odigrani zaostali tekmi z Rudarjem zdaj lepih sedem točk prednosti pred Olimpijo, zato je zmaga zmajev v soseščini pravzaprav nujna. "Gremo tekmo za tekmo, zdaj so na vrsti Domžale in načrtujemo tri točke," je za spletno stran Olimpije napovedal Saša Ranić, ki se je po težavah s poškodbami ustalil v prvi enajsterici zeleno-belih: "Počutim se v redu, pomembno je, da nisem poškodovan, te konstantne težave so me zadnjega pol leta resno zdelale." Olimpija bo brez kaznovanega Matica Finka. Svoje načrte imajo tudi domžalski nogometaši, ki so reprezentančni premor izkoristili tudi za prijateljsko tekmo s hrvaškim prvoligašem Istro 1961. "Zadnja dva tedna smo trdo trenirali in se dobro pripravili na obračun z Olimpijo. Igramo doma in pred nami je tekma, s katero si lahko dodobra dvignemo samozavest in se vrnemo v boj za vrh," je pred obračunom z Ljubljančani za spletno stran kluba povedal Lucas Mario Horvat.

Prva liga, 18. kolo:

Sobota, 13.30:
Triglav – Hit Gorica

15.00:
Domžale – Olimpija

17.00:
Maribor – Luka Koper
Rudar – Nafta

Nedelja, 13.30:
Mura – CM Celje

Vrstni red: Maribor 37 točk, Olimpija 30, Gorica 28, Rudar 24, Domžale 24, Celje 21, Koper 21, Mura 20, Nafta 17, Triglav 11.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.