Šport > Nogomet
22 ogledov

Stave, prirejanje izidov: 16 aretacij

Arjen Robben strel gol zadetek veselje Jan Mucha žoga zoga Reuters
V Italiji poteka obsežna policija preiskava nogometnih klubov, ki jih sumijo sodelovanja pri prirejanju izidov tekem, stavniških goljufijah in nezakonitih športnih stavah.

Med pridržanimi je tudi nekdanji kapetan Atalante Cristiano Doni, policija pa je aretirala kar 16 ljudi. Goljufije naj bi se dogajale tako na tekmah elitnega italijanskega prvenstva Serie A kot tudi na tekmah drugorazredne Serie B.

Kot poročata italijanska tiskovna agencija Ansa in Gazzetta dello Sport, so se pojavili utemeljeni sumi o nepravilnostih v zadnjih dveh sezonah Serie B, od tega so pod policijskim drobnogledom tri tekme, na katerih je igrala Atalanta. Po medijskih zapisih je policijska preiskava zajela tudi tri tekme Serie A v minuli sezoni, in sicer Brescia – Bari, Brescia Lecce in Napoli Sampdoria.

Na seznamu priprtih so tudi nekdanji igralec Vicenze, Interja, Parme in Rome Luigi Sartor, nekdanji igralec v Serie B Alessandro Zamperini ter še aktivna igralca Carlo Gervasoni (Piacenza) in Filippo Carobbio (Spezia).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.