Šport > Nogomet
86 ogledov

Storilec priznal napad na nogometnega zvezdnika

Joseph Watts Profimedia
Moški je priznal nameren napad na vratarja Arsenala.

Petintridesetletni moški je priznal napad na vratarja angleškega nogometnega prvoligaša Arsenala, Aarona Ramsdala. Štiriindvajsetletni čuvaj mreže topničarjev je na tekmi angleškega prvenstva proti Tottenhamu (2:0) sredi januarja v hrbet prejel brco.

Kot poroča britanska agencija PA, je Joseph Watts, navijač Tottenhama, na sodišču v Uxbridgeu priznal krivdo za napad 15. januarja. Povedal je, da se je skušal prebiti do prostora za igralce in brcnil vratarja v hrbet. Na igrišče je vrgel tudi štiri kovance.

Angleška nogometna zveza (FA) je incident takoj ostro obsodila in poudarila, da je takšno obnašanje "popolnoma nesprejemljivo".

"Močno obsojamo incident, v katerega je bil vpleten gledalec, ki je spremljal današnjo tekmo premier league med Tottenhamom in Arsenalom. To je povsem nesprejemljivo vedenje in sodelovali bomo s policijo, pristojnimi organi in klubi, da zagotovimo ustrezne ukrepe," so še zapisali pri FA.

Za tovrsten napad je zagrožena najvišja kazen do 26 tednov zapora, lahko pa tudi denarna kazen v višini 150 % tedenskega dohodka osebe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice