Šport > Nogomet
36 ogledov

Stožice: ena oseba pridržana

Olimpija Maribor Stožice Anže Petkovšek
Epilog večnega derbija med Olimpijo in Mariborom je vreden ostre obsodbe – ena oseba pridržana, popolnoma uničenih najmanj 300 stolov na stadionu, telesno poškodovanih devet policistov ...

Večni derbi Olimpije in Maribora je spremljalo vroče dogajanje na navijaških tribunah na nogometnem stadionu v Stožicah. Olimpija je prvič po vrnitvi v prvo ligo večnega tekmeca spravila na kolena z visoko zmago z izidom 4:1 (3:0). Tekma visokega tveganja je upravičila slab sloves, saj so morali posredovati varuhi reda in miru.

Kot je sporočil tiskovni predstavnik Policijske uprave Ljubljana Vinko Stojnšek, je policija pridržala eno osebo. Po derbiju je po spletnih straneh zaokrožila informacija o incidentu, ko naj bi predsednika Nogometnega kluba Maribor Draga Cotarja po izhodu s stadiona fizično napadel domnevno ljubljanski navijač. Če se je napad dejansko zgodil, še ni mogoče dobiti uradne potrditve, o tem domnevnem napadu za zdaj še ni bila obveščena policija.

"Policija po do sedaj preverjenih podatkih ni prejela nobene prijave o fizičnih napadih na posameznike," je poudaril predstavnik ljubljanske policije Stojnšek.

Sicer pa je policijski seznam navijaškega divjanja na tribunah precej dolg. Tako so znova zagorele bakle, ki so poletele na zelenico, navijaški huligani pa so se lotili tudi inventarja na stadionu; najbolj so bili na udaru sedeži, vsaj 300 jih je bilo v celoti uničenih, kar bo predstavljalo nov izziv za Stožice. Hitro jih bodo morali nadomestiti z novimi, v petek ob 20.45 se namreč obeta reprezentančni obračun, kvalifikacijska tekma Slovenije in Estonije v kvalifikacijah za EP.

Še posebej vroče je bilo v zadnjih 10 minutah derbija proti Mariboru, ko je zagorelo na tribunah z mariborskimi navijači, ki so morali po posredovanju policije predčasno zapustiti stadion. V posredovanju je bilo telesno poškodovanih devet policistov. Policija je bila prisiljena za zagotavljanje in preprečevanje javnega reda in miru uporabljati tudi prisilna sredstva.

Policija je sicer zabeležila več kršitev javnega reda in miru ter kršitev s področja javnih zbiranj ter več kaznivih dejanj poškodovanj tuje stvari na stadionu in poškodovanj vozil v garažah, napad na pooblaščeno uradno osebo in preprečitev uradnega dejanja.

"Policija bo zoper storilce podala kazenske ovadbe oziroma izvedla druge ukrepe v skladu z določili zakona o prekrških. Prav tako bo ukrepala tudi zoper organizatorja nogometne tekme, saj ni zagotovil vseh ukrepov iz dovoljenja upravne enote oziroma ukrepov iz zakona o javnih zbiranjih," je še poudaril Stojnšek.

Komentarjev 3
  • Žurnalček 21:37 29.avgust 2011.

    Vinko Stonjšek , enostavno : Ne seri !! To ne bi preprečila niti vojska , pa četudi bi streljala. Saj res , zakaj niste vi streljali , saj ste bili napadeni , al vas lahko pljuva kdor hoče in se ...prikaži več mu zazdi, no ne pljuva ampak meče stole v glavo. Škoda , da tebi ni eden prletu, al ti je pa že , saj na tako blesavo izjavo bi človek rekel , da si jih fasal že najmanj 10!

  • albert 18:56 29.avgust 2011.

    Policija se je še enkrat več blamirala! Navijače Maribora tolerira do onemoglosti medtem,ko navijačem Olimpije ustavljajo vlake in jih ne spustijo v Maribor! Dvojna merila!

  • 1111 17:55 29.avgust 2011.

    ...policija bo zoper blablablablablabla....do konca prvenstva Maribor in Olimpija igrat pred praznim stadionom in brez tv prenosov, pika!!! Ko bo to sodišče izreklo, pol lahko računamo o neki pravni državi!! Da ne bo pomote...prav tako ustrezno sankcionirat posameznike...enkrat treba začet!!!