Šport > Nogomet
1476 ogledov

Kompany ušel izključitvi, nato še ozmerjal Salaha

salah kompany Print Screen Kompany je brezkompromisno ustavil prodor zvezdnika Liverpoola.
Težko pričakovani premierligaški derbi med Liverpoolom in Manchester Cityjem se je končal po željah aktualnega prvaka.

Manchester City je v eni najpomembnejših tekem sezone premagal Liverpool (2:1) in zaostanek na lestvici znižal na štiri točke razlike. Aktualni prvak je odigral zelo dobro tekmo in se do zmage dokopal z goloma Sergia Agüera in Leroyja Saneja. Edini gol za Liverpool, ki je doživel sploh prvi poraz v sezoni, je prispeval Roberto Firmino.

Meščani so imeli tudi nekaj sreče, saj je redse v 18. minuti od vodstva ločilo le dobrih 11 milimetrov. Sporna je bila tudi sodniška odločitev v 31. minuti, ko je po prekršku nad Mohamedom Salahom porumenel Vincent Kompany. Trener Liverpoola Jürgen Klopp je prepričan, da bi si branilec zaslužil izključitev. 

"Vincent Kompany mi je zelo všeč, ampak kako za vraga to ni rdeč karton? Če bi ga zadel, bi lahko končal njegovo sezono. Vem, da sodnikom ni lahko in morda se ne strinjajo z menoj. Kompany je fantastičen nogometaš, toda če bi Mo ostal na nogah, bi se izteklo drugače. To je bila slaba odločitev. Če bi Mo prišel mimo, vsi vemo, kaj bi sledilo. Ali res potrebujemo kri? Potrebujemo odprte rane?" je bruhalo iz Kloppa.

jurgen klopp | Avtor: Epa Epa

Kompany je vse skupaj videl nekoliko drugače. "Mislim, da je bilo to dobra poteza. Dotaknil sem se žoge, malce tudi njega. Nisem bil poreden. Nisem ga poskušal poškodovati. Ali to ali pa ga pustim proti golu," je komentiral branilec angleškega prvaka, ki je navijače Liverpoola dodatno razburil s tem, da je zvezdnika Liverpoola na igrišču ozmerjal s "pi**o".

Pep Guardiola je bil o sporni situaciji redkobeseden. "Sodnik odloča. Vprašajte njega," je dejal. "Znižali smo zaostanek. Za nas je bil to finale. Če bi izgubili, bi bilo praktično konec. Zdaj je spet napeto. Ne pomnim, da bi bila katera liga kdaj tako težka. Tottenham si zasluži spoštovanje. Manchester United se dviguje. Tu sta še Chelsea in Arsenal. Vem, da se Klopp ne bo strinjal, a ta rezultat je dober za Premier League," je dodal španski strateg.

Klopp kljub porazu ni bil razočaran. "Če bi mi nekdo dejal, da bomo po dveh tekmah s Cityjem imeli štiri točke prednosti, bi bil za takšen izid pripravljen plačati. Ne bi verjel, da je to mogoče," je poudaril priljubljeni Nemec.

Komentarjev 2
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice