Šport > Nogomet
5114 ogledov

Presenečenje v Pelejevi oporoki

Marcia Cibele Aoki Profimedia
Vdovi pokojnega nogometnega asa bo pripadlo 30 odstotkov premoženja, preostalih 70 odstotkov si bodo razdelili njegovi otroci, vključno z doslej še nepriznano hčerko.

Vdova legendarnega brazilskega nogometaša Peleja, ki je decembra umrl po bitki z rakom v starosti 82 let, bo podedovala 30 odstotkov njegovega imetja, je zapisano v njegovi oporoki.

Kot je njen odvetnik povedal za francosko tiskovno agencijo AFP, je v oporoki omenjena tudi ženska, ki bi bila lahko njegova doslej nepriznana hči.

V oporoki je navedeno, da bo Marcia Cibele Aoki, Pelejeva tretja in zadnja žena, podedovala njegovo vilo v Guaruji, obmorskem letovišču južno od Sao Paula, kjer je par živel, je povedal njen odvetnik Luiz Kignel.

Drugo premoženje Peleja vključuje več nepremičnin in delež v blagovni znamki Pele, je dejal Kignel in dodal, da popoln popis še ni narejen.

"Priznanje hčerke bo odvisno od DNK testa"

Preostalih 70 odstotkov je rezerviranih za Pelejeve otroke, vključno z nepriznano hčerjo, ki jo morda ima.

"Nakazal je možnost, da obstaja še ena hčerka, katere priznanje bo odvisno od testa DNK, ki ga na Peleju zaradi pandemije in njegovega zdravstvenega stanja ni bilo mogoče izvesti," je dejal Kignel.

Po besedah Kignela je omenjena ženska brazilska državljanka in je že pred časom sprožila postopke, da bi jo priznali kot Pelejevo hčerko.

Septembra 2022 je sodišče v Sao Paulu Peleju naložilo, naj opravi test DNK, poroča novičarski portal G1. Test je zdaj treba opraviti na enem od njegovih sedmih priznanih otrok.

pele | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.