Šport > Nogomet
1486 ogledov

Tako visoko vsoto je Real ponudil za Mbappeja

mbappe Epa
Mbappe za zdaj ostaja član PSG.

Konec poletnega prestopnega roka ni postregel z enim najbolj pričakovanih prestopov. Prestopni rok se je končal 31. avgusta ponoči, mladi francoski zvezdnik Kylian Mbappe pa ostaja še naprej član francoskega Paris Saint-Germaina. Mbappe je bil na seznamu želja madridskega Reala, ki lastnikov PSG ni uspel prepričati v prodajo.

Mbappe ima s Francozi pogodbo, ki ga veže še za eno sezono, v kateri bo imel v konici napada zvezdniškega konkurenta Lionela Messija. Argentinec se je namreč razšel z Barcelono in bo kariero nadaljeval v francoskem prvenstvu.

Kraljevi klub iz Madrida je za Mbappeja menda nazadnje po neuradnih ocenah ponujal celo 200 milijonov evrov. A so se katarski lastniki francoskega kluba odločili, da denarja za zdaj ne potrebujejo in da bodo s super zvezdniško zasedbo skušali zagospodariti Evropi.

Ob tem pa bo Mbappe že januarja imel možnost začeti pogajanja o tem, kje bo nadaljeval prihodnost. Pariz bo po izteku pogodbe lahko zapustil brez odškodnine kot prost igralec. "Je eden najboljših, eden najpomembnejših igralcev na svetu danes in dejstvo, da je z nami, pomeni zanj darilo," je ob koncu tedna dejal trener PSG Mauricio Pochettino.

Kot je kasneje poročala nemška tiskovna agencija dpa, ki povzema francoski Le Parisien, je PSG 22-letnemu napadalcu ponudil novo pogodbo, s čimer bi preprečili njegov odhod. Prvi predlog, bi ga vezal do leta 2026, z letno plačo, ki bi znašala 26 milijonov evrov. Druga časovna krajša ponudba pa predvideva, da bi napadalec še dve sezoni ostal v Parizu, do 2024, s plačo 45 milijonov evrov na leto, kar bi bilo več, kot prejemata Brazilec Neymar in Argentinec Lionel Messi.

mbappe | Avtor: Epa Epa

PSG je iz lizbonskega Sportinga pridobil tudi 19-letnega portugalskega reprezentanta Nuna Mendesa, ki bo za PSG igral kot posojeni igralec. Za branilčeve usluge bodo plačali sedem milijonov evrov, z možnostjo odkupa za 40 milijonov evrov.

Medtem se je angleški nogometni klub Chelsea z madridskim Atleticom, kamor se iz Barcelone presenetljivo vrača Antoine Griezmann, dogovoril za posojilno pogodbo za igralca sredine igrišča Saula Nigueza. Vrednost pogodbe znaša pet milijonov funtov, Londončani pa so si pridržali tudi možnost, da igralca ob koncu posojilne pogodbe odkupijo za vrednost 30 milijonov funtov. Že pred tem so si Londončani zagotovili usluge Romeluja Lukakuja, ki se je na Stamford Bridge vrnil iz milanskega Interja.

Angleški Arsenal se je z italijansko Bologno dogovoril za prihod japonskega branilca Takehira Tomiyasuja. Kot poročajo italijanski mediji, je vrednost prestopa 23 milijonov evrov, od tega so trije milijoni evrov v obliki bonusa.

Z Barcelonino razprodajo se je okoristil tudi nemški nogometni klub iz Leipziga. K rdečim bikom se iz Barcelone seli 18-letni Ilaix Moriba, ki je z Leipzigom sklenil petletno pogodbo. Vrednost prestopa znaša osnovnih 16 milijonov evrov, plus šest milijonov v obliki bonusa.

Barcelona, ki jo pestijo gromozanski dolgovi, pa si je zagotovila tudi deset odstotkov od nadaljnje prodaje Gvinejca. Leipzig je pred tem münchenskemu Bayernu prodal avstrijskega vezista Marcela Sabitzerja.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.