Šport > Nogomet
1159 ogledov

Takšen je razpored zaključnih bojev LP

liga prvakov žreb Epa
Finale LP bo na sporedu 23. avgusta.

Čez dva dni naj bi pri Evropski nogometni zvezi objavili končni razpored lige prvakov v tej sezoni. Znan je sicer že bil podatek, da se bo osmerica klubov pomerila v Lizboni, gostitelja turnirja 'final eight' (F8) bosta stadiona Luz in Jose Alvalade, italijanski Sky pa se je zdaj dokopal do termina tekem.

V ligi prvakov so se v četrtfinale sicer že prebili Atalanta Josipa Iličića, Atletico Jana Oblaka, RB Leipzig Kevina Kampla in Paris Saint-Germain. Preostala četverica bo znana po povratnih tekmah na dvobojih med Juventusom in Lyonom, Manchester Cityjem in Real Madridom, Bayernom in Chelseajem ter Barcelono in Napolijem.

Da nobena od slednjih ekip ne bo imela prednosti, bodo povratni dvoboji osmine finala odigrani po prvotnem scenariju, se pravi na stadionih tekmeca, ki še mora gostiti dvoboj. Juventus bo ob zaostanku z 0:1 tako gostil Lyon, Napoli je konec februarja doma remiziral z Barcelono (1:1), Bayern je s 3:0 slavil že v Londonu, City pa je v gosteh z 2:1 premagal Real. Tekme bodo na sporedu 7., 8. in 9. avgusta.

Četrtfinalni dvoboji, igrala se bo le ena tekma, bodo nato v portugalskem glavnem mestu na sporedu 12., 13., 14. in 15. avgusta, polfinalna obračuna pa 18. in 19. Veliki finale bo odigran 23. avgusta. Žreb za F8 bo potekal sredi julija.

Evropski superpokal bo na sporedu 24. septembra v Budimpešti, Istanbul, ki bi letos moral gostiti finale lige prvakov, pa bo največjo tekmo evropskega klubskega nogometa gostil prihdnje leto. Leta 2022 bo finale v Sankt Peterburgu.

Vse te odločitve naj bi izvršni odbor Uefe uradno potrdil v sredo.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice