Šport > Nogomet
259 ogledov

Sodnik priznal, da je v finalu Lige prvakov pomagal Realu!

Mark Clattenburg Profimedia
Jana Oblaka je prikrajšal za naslov Lige prvakov.

Na San Siru v Milanu je 28. maja leta 2016 Real Madrid začel svojo veličastno serijo treh zaporednih naslovov Lige prvakov. Galaktiki so se morali pošteno namučiti s svojim mestnim tekmecem Atleticom, saj so slavili šele po izvajanju najstrožjih kazni, potem ko se je redni del končal z rezultatom 1:1.

Beli balet je sicer povedel že v 15. minuti, ko je zadel Sergio Ramos, medtem ko je izid v 79. minuti poravnal Yannick Ferreira Carrasco.

Eden izmed glavnih akterjev tekme pa je bil glavni sodnik Mark Clattenburg, ki je štiri leta po slovitem finalu priznal, da je bil Realov zadetek neregularen, saj je bil dosežen po (precej očitnem) prepovedanem položaju.

"Šlo je za zelo tesen prepovedan položaj in tega smo se začeli zavedati med obema polčasoma. Bila je zelo težka situacija, ki pa jo je moj stranski sodnik ocenil narobe," je za Daily Mail priznal Clattenburg, ki je nato poizkušal vse skupaj kompenzirati na igrišču.

"Na začetku drugega polčasa sem dosodil najstrožjo kazen za Atletico zaradi Pepejevega prekrška nad Fernandom Torresom. Portugalec je bil besen in mi je poizkušal razložiti, da ni šlo za najstrožjo kazen, pa sem mu odvrnil, da tudi njihov zadetek ne bi smel priznati. Takoj je utihnil. S tem sem ga prisili, da se je sprijaznil z odločitvijo," je anekdoto zaključil Clattenburg.

Zloglasnega angleškega sodnika že dolgo ni več na največji sceni, saj se je umaknil iz evropskega nogometa, ko je sprejel bogati ponudbi iz Savdske Arabije in Kitajske.

Njegovo kariero so sicer zaznamovali incidenti, med katerimi je najznamenitejši tisti s tekme med Manchester Unitedom in Chelseajem, ko je Rdečim vragom pomagal do zmage z dvema rdečima kartonoma za igralce Chelseaja, medtem ko naj bi Johna Obija Mikela celo rasistično žalil, zaradi česar je bil sprožen celo sodni postopek, a mu na koncu niso uspeli ničesar dokazati.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice