Šport > Nogomet
800 ogledov

Takšno je stanje kapetana premierligaša, ki se je zgrudil sredi tekme

Tom Lockyer Profimedia
Lockyerja so po srčnem zastoju na igrišču že odpustili iz bolnišnice.

Kapetanu Lutona Tomu Lockyerju je veliko bolje po zdravstvenih težavah. Devetindvajsetletnega valižanskega reprezentanta so po srčnem zastoju med tekmo angleškega nogometnega prvenstva že v sredo odpustili iz bolnišnice, so medtem sporočili iz kluba.

Lockyer se je zgrudil v drugem polčasu sobotne tekme pri Bournemouthu, tekmo so nato prekinili. Rezultat ob prekinitvi je bil 1:1, nogometaša pa so prepeljali v bolnišnico.

Igralcu so nato vgradili ICD (implantabilni kardioverter defibrilator), majhno napravo, ki se uporablja za zdravljenje ljudi z nevarno nenormalnimi srčnimi ritmi.

"Hvaležni smo, da lahko poročamo, da je naš kapitan Tom Lockyer zdaj začel obdobje rehabilitacije iz udobja lastnega doma, potem ko so ga v sredo odpustili iz bolnišnice," je dejal Luton v izjavi.

"Ta spodbudna novica je sledila uspešnemu postopku, ki so ga opravili v torek, pri čemer so Tomu vgradili defibrilator, da bi preprečili ponovitev nesrečnega dogodka."

Branilec Walesa je že imel težave s srcem, letos je prestal operacijo za odpravo atrijske fibrilacije po kolapsu na tekmi konec maja, takrat še v drugi angleški nogometni ligi.

Lockyer je sicer član Lutona že od leta 2020, lani pa je prejel kapetanski trak in bil imenovan v idealno postavo lige in za najboljšega igralca kluba. Za Luton Town je sicer zbral 117 nastopov in dosegel 7 zadetkov.

V upravnem odboru premier league so se odločili, da bodo tekmo v celoti ponovili, vendar pa še niso sprejeli odločitve, kdaj bi lahko tekmo odigrali.

Luton Town je medtem že odigral svojo naslednjo tekmo. V soboto je na domačem stadionu senzacionalno premagal Newcastle, zmagoviti zadetek pa je Andros Townsend posvetil ravno svojemu kapetanu, kateremu so se že pred tekmo poklonili navijači obeh ekip in mu zaželeli čim hitrejše okrevanje.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice