Šport > Nogomet
8300 ogledov

To morate videti: jok starcev in slavje vnukov z mrtvo babico!

Club Atlético Colón Reševalni pas/Twitter
Kar se je v petek zvečer dogajalo v Argentini, ni moč opisati z besedami.

Izlivi navijaških čustev so pogosto sila intenzivni. Toda tega, kar se je v noči s petka na soboto po srednjeevropskem času dogajalo v deželi gavčev, še nismo videli.

Številni ljubitelji nogometa so že slišali ime Colón Santa Fe. Gre za precej uveljavljen klub s polnim imenom Club Atlético Colón iz mesta Santa Fe. Navkljub bogati tradiciji - ustanovljen je bil namreč že leta 1905, pa so njegove vitrine precej prazne. V dolgi zgodovini je Colón slavil le enkrat - leta 1965 za naslov prvaka v drugi argentinski ligi. "Prave" lovorike torej sploh še ni osvojil. Do petkovega večera.

Takrat se je Colón namreč v San Juanu meril s precej bolj trofejnim Racing Clubom v finalu argentinskega ligaškega pokala. Po prvem polčasu je bilo 0:0, v drugem pa je Colón z zadetki Rodriga Aliendra, Christiana Bernardija in Alexisa Castra prišel do gladke zmage (3:0) in torej svoje prve "kante".

Nekaj minut pred koncem, ko je bilo že jasno, da bodo "ribiči" osvojili pokal, se je med njihovimi navijači začelo zgodovinsko slavje. V Južni Ameriki se naslovi proslavljajo zares epsko, a privrženci Colóna so šli še korak dlje.

Po spletu so zaokrožili posnetki, ob katerih je težko ostati hladen. Najbolj je navdušil navijač, ki je začel vrtati luknjo v žaro s pepelom umrle matere, tudi navijačice Colóna. Da bi lahko tudi ona slavila. Nato ji je nalil (Colónovega) vina.

"To je za mojo mamo. Colón je življenje. Gremo, Colón! Gremo!" se je ob navdušeni družini drl moški med vrtanjem luknje v zadnje domovanje svoje mame.

Pretresel je tudi posnetek osivelega navijača, ki je hlipal v solzah sreče, njegov zmedeni kužek pa ni dobro vedel, za kaj gre.

Zvoki, ki so prihajali iz grla navijača, so bili zares neverjetni in razume jih lahko le nekdo, ki je za klub navijal celotno življenje. "Nočem umreti, dokler Colón ne bo prvak," je bilo zapisano ob objavi na Twitterju.

Na internetu je bilo moč opaziti še nekaj drugih posnetkov, ponujamo pa vam še podobo 91 let starega moškega, ki v družbi hčerk in vnukinj enostavno ni mogel zadržati solz.

Kdor čuti nogomet, ve ...

Komentarjev 1
  • ode 12:32 06.junij 2021.

    https://nova24tv.si/slovenija/o-reziser-protestov-jasa-jenull-na-spletu-objavil-naslov-kjer-ne-zivi-in-ni-prijavljen-lastniki-objekta-pa-z-njim-nimajo-nobene-povezave/ Pravi naslov Jaše Jenulla je: Jožka Hegler Jenull, Ceneta Štuparja 3, Črnuče (stanovanjski blok)

Sorodne novice