Šport > Nogomet
22 ogledov

Trener odpuščen trikrat v treh mesecih

bolarska liga EPA
Bolgarski nogometni prvoligaš Etar je že tretjič v sezoni odpustil trenerja Canka Cvetanova.

Canko Cvetanov je na klop Etarja iz mesta Veliko Tarnovo sedel januarja letos, ko je bil klub še v drugi bolgarski ligi. A stvari so krenile navzdol že na začetku prve prvoligaške sezone Etarja po 14 letih. Trener je prvič dobil odpoved že avgusta po porazu s klubom Beroe iz Stare Zagore, drugič pa septembra zaradi poraza z moštvom Pirin Gotsea; obakrat je novopečeni prvoligaš klonil z 1:0.

V obeh primerih so posredovali navijači in s protesti dosegli, da se je njihov ljubljenec Cvetanov vrnil na mesto trenerja. Ta je heroj navijačev tudi zato, ker je bil član bolgarske reprezentance, ki je leta 1994 na svetovnem prvenstvu v ZDA osvojila četrto mesto.

Kot razlog za prekinitev sodelovanja so v klubu tokrat navedli izjave trenerja, ki "so bile uperjene zoper turškega lastnika kluba Feyzija İljanlija, s katerimi je škodoval ugledu kluba". Ob tem pa ne gre zanemariti, da ima Etar po osmih kolih na računu zgolj štiri točke in je na predzadnjem mestu prvenstvene lestvice.

Etar je bil v zlatih časih, leta 1991, tudi bolgarski prvak, v zlato generacijo bolgarske reprezentance pa je takrat prispeval kar pet nogometašev.

Komentarjev 1
  • bober123 17:27 16.oktober 2012.

    Spoštovani! Vaš komentar smo izbrisali, ker kršite Kodeks komentiranja. Uredništvo Žurnal24