Šport > Nogomet
1164 ogledov

Trener razkril Messijevo taktiko: "To počne v prvih minutah."

lionel messi Epa
Kapetan Barcelone tekme običajno začenja nekoliko rezervirano, vendar to ni nikakršno naključje.

Lionel Messi se v uvodnih minutah tekme izogiba žogi ter vodenje napada prepušča svojim soigralcem. Nenavaden pristop, o katerem je za Financial Times spregovoril trener Barcelone Ernesto Valverde, ima povsem logično obrazložitev.

Lionel Messi in Cristiano Ronaldo Odkrito mnenje Šport Ronaldo se primerja z Messijem: "Messi je sijajen, toda jaz sem..."

Namesto da bi se "zaletel" v nasprotnika in poskušal izsiliti hitro vodstvo, si Messi vzame nekaj minut za interpretacijo nasprotnega moštva.

Argentinec si pobliže ogleduje branilce in analizira njihove pomanjkljivosti. 

"Tekom obračuna začne prevzemati pobudo. Takrat že točno ve, kje so nasprotnikove šibke točke," je v obrazložitvi, zakaj Messi na začetku tekme pogosto deluje nezainteresirano, pojasnil Valverde.

"Prve minute so rezervirane za interpretacijo. V tem času ignorira žogo in se sprehaja okrog nasprotnikove obrambe. Zapomni si položaj vsakega igralca posebej," je dodal trener.

 | Avtor: Epa Epa

Za Financial Times je spregovoril tudi predsednik Barcelone Josep Maria Bartomeu, ki je razkril, da so v preteklosti želeli kupiti kar nekaj vrhunskih igralcev, a so jih ti zavrnili, ker so se bali velike konkurence, še zlasti v časih, ko so si slačilnico delili Messi, Xavi in Andres Iniesta.

"Nekateri igralci niso želeli priti v Barcelono. Veliki nogometaši, ki danes igrajo za druge klube. Vabili smo jih, a so si v zadnjem hipu premislili. 'Ne morem podpisati, ker bom sedel na klopi,' so nam govorili," je dejal Bartomeu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.