Šport > Nogomet
18 ogledov

Triglav izločil Koper; Maribor zanesljiv

mezga berić Maribor-Željezničar Anže Petkovšek
Goričani so do končnice držali dva gola prednosti v skupnem seštevku, imeli številčno premoč, nato pa izpadli proti Aluminiju. Na Bonifiki je Triglav po podaljških izločil Koper, Maribor pa je rutinirano opravil z zahtevnim gostovanjem pri vodilnem drugoligašu Zavrču.

V Zavrču sta se srečali vodilni ekipi prvega in drugega kakovostnega razreda slovenskega nogometa - Maribor in Zavrč. Domači, ki domujejo v eni najmanjših občin v Sloveniji (okrog 1500 prebivalcev in manj kot 20 kvadratnih kilometrov površine), so optimistično pričakovali tekmo, a so jih slovenski prvaki, ki branijo tudi pokalno lovoriko, ohladili že v prvem polčasu. Za zanesljivo vodstvo sta zabila Robert Berić, ki je Gregorja Finka premagal po lepi kombinaciji Marcosa Tavaresa in Agima Ibraimija; in Dejan Mezga, ki mu je asistiral prav krški napadalec. Ostalo je bilo za vijolice le še stvar rutine.

V četrtfinalu se bo Maribor pomeril z Olimpijo, igrali se bosta dve tekmi.

David Kasnik Kašnik Dalibor Radujko Anze Anže Jelar Rok | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Triglav povsem ob koncu izsilil podaljšek

V Kopru so v prvem polčasu prevladovali domačini, ki so nanizali nekaj nevarnih napadov, ki pa jih niso znali kronati z zadetkom. V drugem polčasu je pobudo začel prevzemati Triglav, ki je imel nekaj več od igre, toda Gorenjci niso bili tako konkretni kot domači, ki so pretili iz protinapadov in zadeli tudi okvir gola. Iz oči v oči z vratarjem sta se znašla Denis Popović in Ivan Brečević, a nista uspela zadeti. Kazen za neučinkovitost je prišla povsem ob koncu tekme, ko je po predložku iz kota z glavo zadel Edvin Zolić. S tem je skupni izid izenačil na 1:1 in tekmo popeljal v podaljške.

V podaljšku sta se obe ekipi razumljivo odločili za bolj previdno taktiko, a kljub temu so gledalci videli nekaj polpriložnosti. Potnika v polfinale pa je v 115. minuti odločil Anže Jelar, ki je izkoristil odbito žogo, jo pričakal dobrih 20 metrov od gola in s pravo bombo premagal Igorja Nenezića.

Gorica zapravila vse v zadnjih minutah

V Kidričevem so Goričani slavili z 2:1, tudi v goriškem Športnem parku pa je vse do izdihljajev dvoboja kazalo na napredovanje domačih. Bilo je 0:0, branilec Aluminija David Kašnik pa je prejel tudi rdeči karton v 80. minuti. A takrat se je šov Kidričanov šele začel. Najprej je Jurica Jeleć zadel za priključek, a Štajerci so za napredovanje potrebovali še en gol, saj je bila Gorica še vedno boljša zaradi zadetka v gosteh. A v zadnjih trenutkih tekme je zabil še Robert Kurež in tako se letošnji novinci v prvoligaški druščini lahko veselijo nenadejanega napredovanja med najboljše štiri. Kurež je zadetek zabil z lepim strelom iz oddaljenosti okrog 20 metrov.

Pokal Slovenije, četrtfinale:

Gorica : Aluminij 0:2 (0:0)  /2:1/
Jeleć (83), Kurež (90)
RK: Kašnik (80/Aluminij)
Aluminij napreduje s skupnim izidom 3:2.

Luka Koper : Triglav 0:2* (0:0)  /1:0/
Zolić (90), Jelar (115)
* po podaljških
Triglav napreduje s skupnim izidom 2:1.

/ / rezultat prve tekme

sreda, 21. novembra
Dravinja : Celje /0:2/
Tekma je bila prestavljena zaradi neustreznega igrišča na stadionu Dobrava v Slovenskih Konjicah.

osmina finala:
Zavrč : Maribor 0:2 (0:2)
Berić (26), Mezga (31)
Maribor se bo v četrtfinalu pomeril z Olimpijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.