Šport > Nogomet
26 ogledov

Udinese pušča Sarmo za 14 milijonov?

juventus udinese matri handanović EPA
Iz Italije prihajajo vesti, da se bo Udinese poleti pripravljen odreči obrambam Samirja Handanovića, a seveda v zameno za mastno odškodnino. Haris Vučkić je zabil prvenec v majici Cardiffa, slovenska reprezentanca pa je 27. na lestvici Fife.

Čeprav ima Samir Handanović pogodbo z Udinesejem do leta 2016, čeprav se v Vidmu odlično počuti, čeprav je dejal, da bi ga od tam zmamila le prava ponudba, se zdi, da bi ta lahko prispela poleti. Udinese je namreč pripravljen pustiti svoj dragulj, a le ob odškodnini 14 milijonov evrov, poroča Corriere dello Sport, ki kot najverjetnejšo destinacijo omenja angleško Premier League. Kapetan slovenske izbrane vrste ni prvič v kombinacijah za Otok. Po nekaterih drugih informacijah je več možnosti za odhod v Juventus.

Prvenec Vučkića

Z Otoka pa prihajajo tudi razveseljive vesti za selektorja mlade reprezentance Tomaža Kavčiča in članske Slavišo Stojanovića. Haris Vučkić se je namreč na seznam strelcev vpisal že na drugi tekmi za svoj drugoligaški Cardiff, kamor ga je posodil Newcastle. Valižani so proti Peterboroughu slavili s 3:1, Domžalčan pa se je podpisal pod tretji gol v 40. minuti. Obe omenjeni slovenski selekciji 29. februarja igrata prijateljski tekmi. Člani s Škotsko, mladi pa z Norvežani.

Slovenija 27. reprezentanca na planetu

Na novi lestvici Mednarodne nogometne zveze (Fifa) je prvouvrščena Španija, zmagovalka zadnjega evropskega in svetovnega prvenstva, zadržala vodstvo, na drugo mesto pa je s tretjega napredovala Nemčija. Slovenija je v primerjavi z januarsko lestvico izgubila dve mesti in je zdaj 27., to mesto si deli s Paragvajem.

Od tekmecev Slovenije v naslednjih kvalifikacijah za SP 2014 je še vedno v najboljšem položaju Švica, obdržala je 16. mesto, prav tako pa ima enako uvrstitev kot pred mesecem dni Norveška (24. mesto). Albanija je na 78. mestu za eno mesto slabša, Islandija na 103. za eno boljša, Ciper na 127. pa za eno slabši kot januarja. Škotska, naslednji tekmec Slovenije na prijateljskih tekmah (29. februarja v kopru), pa je tako kot januarja na 48. mestu. (STA)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.