Šport > Nogomet
19 ogledov

Udriha po Fergieju: Velikanski ego!

roy keane EPA
Nekdanji nogometaš Manchester Uniteda Roy Keane ostaja zvest prepričanju Sira Alexa Fergusona, ki je v svoji avtobiografiji zapisal, da je najtrši del Royevega telesa njegov jezik.

Upokojeni irski vezist Roy Keane, ki je od leta 1993 do 2005 igral pod taktirko Sira Alexa Fergusona, je proti nekdanjemu škotskemu strategu sprožil novo strupeno puščico.

Keane je nekdanjega trenerja obtožil, da še vedno hrepeni po moči in nadzoru v taboru rdečih vragov. ''Gre za moč in nadzor. Še vedno stremi k temu, čeprav ni več trener. V tem se skriva velikanski ego,'' je dejal Keane in dodal, da s Fergusonom od njegova slovesa od Old Trafforda nimata nikakršnega odnosa.

Ferguson, ki je z nekaterimi izjavami v svoji avtobiografiji izzval bes nekdanjega varovanca, je navrgel tudi nekaj lepih besed. Med drugim je Keana pohvalil, ker je v času aktivne kariere pokrival vsak košček nogometne zelenice, kar pa je Irca dodatno ujezilo. ''Takšne izjave me užalijo. To je tako, kot bi poštarja hvalili, ker prinese pošto,'' je dodal 42-letnik.

Nepričakovano slovo

Keanova kariera v Manchestru se je po več kot desetletju nepričakovano končala leta 2005, potem ko je v nekem intervjuju kritiziral svoje soigralce in se znašel na bojni nogi s Fergusonom. ''Seveda sem bil žalosten. V svojem avtomobilu sem potočil nekaj solz. Rekel sem si, da moram nadaljevati svoje življenje. Odšel sem poškodovan in brez zunanjih ponudb. Povedal sem Davidu Gillu (nekdanji izvršni direktor Mancester Uniteda, op. a.), da sem igral poškodovan. Zlahka bi še nekaj let igral za Manchester United,'' je razkril Keane, ki se je nato pridružil škotskemu Celticu.

Keane je Fergusona označil za ''neizprosnega'' in dodal, da je to Škotova največja vrlina, prepričan pa je, da Ferguson ne ve, ''kaj je zvestoba''.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.