Šport > Nogomet
307 ogledov

United, Liverpool in Chelsea odpihnili svoje nasprotnike

Chelsea Epa
Trije angleški velikani so v prvem kolu angleškega prvenstva dobro napolnili mrežo svojega nasprotnika.

Manchester United je prepričljivo odprl angleško nogometno prvenstvo. V uvodnem krogu premier league je na svojem Old Traffordu visoko premagal Leeds s 5:1 (1:0). Absolutna junaka tekme sta bila trikratni strelec Bruno Fernandes in štirikratni asistent Paul Pogba.

Poleg 26-letnega portugalskega ofenzivnega vezista, ki je dosegel svoj prvi "hat-trick" v elitnem angleškem tekmovanju in drugega v karieri (prvega je zabil v dresu Sportinga iz Lizbone 5. maja 2019), sta se med strelce vpisala še Mason Greenwood in Fred.

Na današnji prvi tekmi se je izkazal tudi kreativni in tehnično prefinjen Francoz Pogba, ki je asistiral kar pri štirih od petih golov rdečih vragov ter izenačil tovrstni rekordni dosežek na angleških tleh Dennisa Bergkampa, Joseja Antonia Reyesa, Cesca Fabregasa, Emmanuela Adebayorja, Santija Cazorle, Dušana Tadića in Harryja Kana.

Chelsea, letošnji zmagovalec lige prvakov in nedavnega superpokala v Belfastu proti Villarrealu, je na domačem Stamford Bridgeu z goli Španca Marcosa Alonsa, Američana Christiana Pulišića in Trevoha Chalobaha zanesljivo premagal mestnega tekmeca Crystal Palace s 3:0.

Everton je v drugem polčasu nadoknadil zaostanek proti Southamptonu, ki je povedel po golu Adama Armstronga. Zasedba iz Liverpoola je bila v drugi polovici zelo učinkovita, zadetke pa so dosegli Brazilec Richarlison, Francoz Abdoulaye Doucoure in Dominic Calvert-Lewin. Leicester je z golom Jamieja Vardyja v končnici prvega polčasa ukanil Wolverhampton z 1:0.

Liverpool je na današnji zadnji tekmi v gosteh premagal Norwich s 3:0. Za rdeče je prvi gol dosegel Portugalec Diogo Jota, drugega Brazilec Roberto Firmino, tretjega pa Egipčan Mohamed Salah, ki je bil podajalec pri obeh uvodnih golih. Pred tem dvobojem je Brighton v Burnleyju zmagal z 2:1, Watford pa je bil na domačem stadionu boljši od Aston Ville s 3:2.

 

* Izidi, 1. krog:
- petek, 13. avgust:
Brentford - Arsenal                   2:0 (1:0)

- sobota, 14. avgust:
Manchester United - Leeds             5:1 (1:0)
Burnley - Brighton                    1:2 (1:0)
Chelsea - Crystal Palace              3:0 (2:0)
Everton - Southampton                 3:1 (0:1)
Leicester - Wolverhampton             1:0 (1:0)
Watford - Aston Villa                 3:2 (2:0)
Norwich - Liverpool                   0:3 (0:1)

- nedelja, 15. avgust:
15.00 Newcastle - West Ham
17.30 Tottenham - Manchester City
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice