Šport > Nogomet
711 ogledov

Unitedova legenda Liverpoolu ne prizna naslova: "Preprosto jo razveljavite!"

rio ferdinand kovanec incident EPA
Nekdanji angleški reprezentant je mnenja, da se sezona v Angliji ne bi smela nadaljevati, Liverpoolu pa ne bi smeli priznati naslov državnega prvaka.

Nekdanji izjemni angleški branilec Rio Ferdinand je izjavil, da bi se letošnja sezona Premierlige morala razveljaviti, čeprav bi tako skorajda dobesedno iz rok Liverpoola izpulili lovoriko, na katero čaka že 30 let.

Epidemija koronavirusa je namreč prekinila najmočnejšo angleško nogometno ligo vsaj do 30. aprila, vodstvo tekmovanja pa je najavilo, da bodo sezono podaljšali v poletje, da bi tekmovanje le nekako privedli do konca.

Ker pa se situacija s koronavirusom zaenkrat še ne umirja, obstaja bojazen, da bi znalo preteči še kar nekaj mesecev, preden bi igralci ponovno pritekli na angleške zelenice.

Javnost v Angliji se je tako razdelila na dva tabora. Prvi je mnenja, da bi morali Liverpool razglasiti za prvaka, tudi če se sezona ne bo nadaljevala, saj ima pred drugouvrščenim Manchester Cityjem kar 25 točk prednosti. Medtem ko so v drugem taboru tisti, ki so mnenja, da je nogomet trenutno v drugem planu in bi morali preprosto celotno sezono razveljaviti. Med slednjimi je tudi Ferdinand.

"Mislim, da mora biti Premierliga razveljavljena. Preprosto jo razveljavite! Vem, da bodo mnogi navijači Liverpoola mnenja, da to pravim, ker sem igral za Manchester United, toda temu ni tako. Stvar je v tem, da ne vidim, kako bi se kaj kmalu lahko sezona nadaljevala, dokler je zdravje ljudi ogroženo," je Ferdinand zapisal na socialnem omrežju.

Ferdinand se je tudi odzval na idejo vodstva lige, da bi se preostalih 92 tekem sezone odigralo izza zaprtih vrat, brez gledalcev. Nekdanji najdražji branilec na svetu je mnenja, da je prevelika nevarnost, da bi se na ta način s koronavirusom okužili igralci ter člani strokovnega vodstva.

"Imamo vse te zgodbe o tekmah izza zaprtih vrat. Tudi tam bodo ljudje, nogometaši. Mar nogometaši niso del družbe? Nekateri od njih bodo zagotovo zboleli, saj se bodo okužili od koga, ki virusa še ni prebolel, in dobili bomo nove težave. Vse skupaj ni realno," je sporočil Ferdinand.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice