Šport > Nogomet
16 ogledov

Upa na četrtino Fergiejevih lovorik

david moyes EPA
Trenerja Manchester Uniteda Davida Moyesa čaka težka naloga, saj je rdeče vrage prevzel iz rok najuspešnejšega trenerja vseh časov.

Po slovesu Sira Alexa Fergusona, ki je z Manchester Unitedom v 26 letih osvojil 38 lovorik, je rdeče vrage prevzel nekdanji trener Evertona David Moyes.

Škotski strateg se zaveda, da bo težko ponovil uspehe svojega rojaka in upa, da mu bo uspelo osvojiti vsaj četrtino lovorik, ki jih je zbral Ferguson. ''To je moja prva sezona in nasledil sem verjetno najboljšega trenerja vseh časov. Če bom lahko osvojil četrtino vsega, kar je osvojil on, potem bom opravil zelo dobro delo,'' je povedal Moyes in dodal: ''Najprej so moraš privaditi na klub, spoznati sodelavce in okolico. Srečo imam, da mi vsi pomagajo. Še posebej igralci so bili izjemni.''

United je izgubil prvo pripravljalno tekmo proti selekciji tajske lige, pred drugo, kjer se bodo pomerili z zvezdniško zasedbo avstralske A-League, pa se jim bo pridružil tudi Robin van Persie. Pred vrnitvijo v Anglijo jih čakata še dve tekmi na Japonskem in ena v Hong Kongu.

Giggs: Nor sem, kajne?

Legendarni Ryan Giggs je dejal, da se nogometaši počasi privajajo na delo z novim trenerjem. ''Seveda je čudno, saj sem več kot 20 let delal z istim trenerjem. Priprave so podobne kot v prejšnjih letih; potrebno je trdo delati in se dobro pripraviti na prvo tekmo proti Swansei,'' je povedal Giggs, ki bo v dresu rdečih vragov igral že svojo 23. sezono.

''Nor sem, kajne? Uživam enako kot pred 20 leti. Pri Manchester Unitedu velja, da moraš vedno začeti znova. Ta filozofija bo ostala, čeprav imamo drugega vodjo. To je začetek potovanja in upam, da bom ob koncu sezone v rokah spet držal pokal,'' je zaključil Giggs.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.