Šport > Nogomet
69 ogledov

V igri več scenarijev, tudi najbolj nezaželen

Juventus Inter Allianz Stadium Epa
Elitno italijansko nogometno prvenstvo, ki je bilo prekinjeno 9. marca, se bo predvidoma nadaljevalo 20. junija, da bi se končalo 2. avgusta.

Poletno prestopno okno bo v Italiji od 1. septembra do 5. oktobra, je v ponedeljek sporočila italijanska nogometna zveza, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Če ne bo mogoče izpeljati vseh preostalih krogov prekinjenega prvenstva, zveza napoveduje, da v skrajnem primeru ne bo mogoče razglasiti prvaka.

Nogometna tržnica, ko lahko igralci prestopijo v drug klub, običajno poteka julija in avgusta, vendar je bila letos preložena, saj so bila tekmovanja prestavljena zaradi koronavirusne epidemije.

Elitno italijansko nogometno prvenstvo, ki je bilo prekinjeno 9. marca, se bo predvidoma nadaljevalo 20. junija, da bi se končalo 2. avgusta. Naslednja sezona serie A naj bi se začela 12. septembra.

Zimsko prestopno okno bo odprto od 4. do 31. januarja 2021, je še sporočila federacija za nogomet na Apeninskem polotoku FIGC.

Igralci, katerih prestop je že registriran za sezono 2020/21 in ki bi teoretično lahko za svojo novo ekipo igralo od 1. julija, tega ne bodo mogli storiti pred koncem sezone in bodo lahko v kadru svojih zdajšnjih ekip.

Josip Iličić Torino Atalanta | Avtor: Epa Epa

samir handanović Znan datum Šport V Interju si lahko oddahnejo, Handanović se vrača

Italijanska nogometna zveza je v ponedeljek potrdila tudi načelo organizacije play-off tekmovanja v primeru nove prekinitve sezone, pa tudi uporabo posebnega matematičnega algoritma, ki temelji na točkovnem povprečju, za določitev razvrstitve na lestvici v primeru dokončne odpovedi letošnjega prvenstva.

V tem primeru ne bi bil izbran prvak, pa tudi izpadov v nižje ligaško prvenstvo ne bi bilo. Za zeleno mizo pa bi določili udeležence, ki bodo v sezoni 2020/21 sodelovali v evropskih tekmovanjih. Federacija FIGC se je tako odločila v ponedeljek.

"Mini-turnir je vedno boljši od algoritma. Serie A je to sprejel, vendar upamo, da to ne bo potrebno," je dejal predsednik FIGC Gabriele Gravina.

Serie A, ki je prekinjena od 9. marca, čaka še dvanajst krogov, ki bodo odigrani brez gledalcev na tribunah. Na vrhu razpredelnice je rekorder po številu naslovov Juventus, za njim pa z zgolj točko zaostanka Lazio. Varnostni protokol določa, da mora biti celotna ekipa v karanteni dva tedna, če je član ekipe pozitiven.

"Prvenstvo se bo nadaljevalo 20. junija z željo, da končamo sezono. Do 10. julija bomo ohranili možnost play-offa v primeru nove prekinitve tekmovanj," je dejal prvi mož italijanskega nogometa.

Roberto D'Aversa Serie A Šport Kurtićev trener priznal, da je imel covid-19
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice