Šport > Nogomet
27 ogledov

V Katarju težko do alkohola

Doha Katar žoga stadion kandidatura EPA
Organizacijski komite nogometnega svetovnega prvenstva leta 2022 v Katarju želi v času tekmovanja na stadionih prepovedati ves alkohol.

"Osebno nasprotujem temu, da bi se na stadionih in okoli njih med SP točil alkohol," je danes za časnik Al-Sharq dejal generalni sekretar organizacijskega komiteja Hasan al-Tavadi.

V organizacijskem komiteju so mnenja, da bo SP odrazilo tudi arabsko in islamsko kulturo in vrednote, zato so proti alkoholu na stadionih.

Pitje v zasebnih prostorih

V Katarju velja stroga prepoved pitja alkohola v javnosti, denimo v kavarnah, a tudi na trgih in ob cestah. Alkohol je dosegljiv le v nekaterih izbranih hotelih, v nekaj trgovinah pa s posebnimi dovoljenji alkohol lahko kupijo tam živeči tujci ter ga spijejo v zasebnih prostorih. Tudi na SP bodo uredili nekaj mest, kjer bodo navijači lahko prišli do alkohola, a daleč od oči javnosti.

Vsekakor nad napovedmi Katarcev ne bodo navdušeni pri Mednarodni nogometni zvezi. Pivovarska industrija je bila vselej pomemben partner nogometnih SP, zato je Fifa že na SP 2014 v Braziliji dosegla, da med SP tam ni veljala predvidena popolna prepoved točenja alkohola.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.