Šport > Nogomet
372 ogledov

V Mariboru klavrno razpoloženi po nedeljski katastrofi

Darko Milanič Profimedia
Slovenski državi prvak je ob vrnitvi na zelenice po reprezentančnem premoru doživel najhujši poraz v letošnji sezoni.

Nogometaše Maribor so v gosteh presenetili nogometaši sežanskega Taborja, ki so aktualne prvake nadigrali z izidom 4:1. Vijoličasti so bili pred tem neporaženi na sedmih zaporednih prvenstvenih tekmah, medtem ko je bila za Sežančane to druga zmaga v zadnjih osmih ligaški tekmah.

Po 14 odigranih krogih na lestvici Prve Lige TS vodi Olimpija s 30 točkami, dve manj ima Aluminij, pet pa jih zaostaja aktualni prvak.

Luka Zahović NK Maribor Tabor Sežana Prva liga TS Šport Poker Sežancev za katastrofo Maribora, petarda Aluminija

"Želje so bile popolnoma drugačne. Šli smo v Sežano z namenom, da nadaljujemo uspešno serijo, ki je bila ustavljena pred reprezentančnim premorom, toda pokazali smo podobo, ki je ne bi smeli. Nasprotnik je delal, kar smo pričakovali, mi pa ne," je za spletno stran kluba povedal trener Maribora Darko Milanič.

"Bili smo slabi, v vseh fazah igre nerazpoloženi. Nismo se prilagodili razmeram, ki so specifične in s katerimi nimaš pogosto opravka, kar je nasprotnik s pridom kaznoval."

Milanič je razloge za poraz delno pripisal tudi zdravstvenemu stanju nekaterih igralcev, kot so Luka Koblar, Andrej Kotnik in Nardin Mulahusejnović, a v isti sapi priznal, da si takšne podobe, kakršni je bil priča na zelenici, ne bi smeli privoščiti.

"Pritisk, ki smo ga vršili v 1. polčasu, je bil posamičen. Ni mi bil všeč, ni bil organiziran, kot smo to želeli početi. Toda nasprotnik nam je v drugem delu 1. polčasa pustil več prostora in ustvarili smo si nekaj priložnosti. Imeli smo občutek, da smo šli skozi slabšo fazo, ko se nepovezano premikamo in ne tečemo dobro, da je lahko v nadaljevanju samo boljše. Vendar je bilo v začetku 2. polčasa stanje podobno kot na začetku tekme in nas odpeljalo do neželenega razpleta," je povedal Milanič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.