Šport > Nogomet
14 ogledov

V Muri spet vre; derbi z Mariborom pod vprašajem

vaš lazio mura EPA
V zadnjeuvrščenem slovenskem nogometnem prvoligašu Muri 05 je spet vroče. Zaradi neizpolnjenih obveznosti do prve ekipe je sodeč po sporočilu za javnost soboške ekipe pod vprašajem tudi nedeljska prvenstvena tekma z Mariborom.

"Do prihoda novih investitorjev smo poslušali prazne obljube ter vedno znova popuščali in hkrati upali na boljši jutri. Obveznosti do nas so se prestavljale iz tedna v teden, vendar do realizacije ni prišlo. Z uvrstitvijo v Evropo ter zgodovinskim uspehom kluba v evropski ligi smo naredili več, kot je bilo pričakovano. Klub je bil zaradi tega uspeha nagrajen tudi finančno v višini približno 450.000 evrov," so uvodoma zapisali pri športnem delu soboškega kluba.

"S prihodom novih ljudi v klubu smo od 18. oktobra do 22. oktobra 2012 igralci opravili individualne razgovore, kjer so bili sklenjeni določeni finančni dogovori in terminski plani izpolnjevanja teh. Na današnji dan 29. novembra 2012 je bilo realizirano le približno 20 odstotkov tekočih dogovorov in nič obveznosti iz prejšnje sezone. Zavedamo se težke finančne situacije tako v lokalnem okolju kot državi, vendar igralci porabimo ogromno energije za reševanje težav (položnice, davki, prispevki, prihod na trening, potni stroški, oprema za trening, pogoji za trening, stari dolgovi, negotova prihodnost itd.). Posledično se zgoraj našteta dejstva poznajo na našem delu, kar dela škodo tako klubu, navijačem ter nenazadnje tudi nam. Zaradi tega je nedeljska tekma z Mariborom pod vprašajem," so še zapisali Sobočani.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.