Šport > Nogomet
272 ogledov

V napadu navijačev poškodovan policist

Derbi med Mariborom in Olimpijo Anže Petkovšek
Večni derbi med Mariborom in Olimpijo je postregel z obilico pestrega dogajanja.

Mariborski policisti so imeli pred, med in po sobotni prvenstveni nogometni tekmi med Mariborom in Olimpijo obilo dela. Obravnavali so več varnostnih dogodkov. Med drugim so preprečili spopad navijačev obeh klubov. Izdali so več plačilnih nalogov.

Nora tekma Šport Fantastičen evrogol odločil škandalozni derbi v Mariboru

Kot so sporočili s Policijske uprave Maribor, so ob 13.40 uri policisti na južni tribuni stadiona Ljudski vrt pri protibombnem pregledu našli pirotehniko, in sicer je bilo najdenih 10 dimnih bomb - bakel.

Okoli 15.45 ure so policisti na Mladinski ulici izvajali spremstvo navijačev Olimpije. Takrat so policisti navijačem Maribora na Krekovi ulici preprečili neposredno srečanje z navijači gostujočega kluba. Ko so navijači Maribora uvideli, da niso v stanju prebiti policijsko postavitev in si s tem omogočiti dostop do gostujočih navijačev z očitnim namenom izvajanja huliganstva, so večje število pirotehničnih sredstev (okrog 100 kosov) vrgli proti policistom ter se takoj za tem razbežali v smeri Gregorčičeve ulice.

Green Dragons "Katastrofa!" Šport Navijači z baklo zadeli otroka

Pri tem je oseba iz skupine navijačev v policista vrgla topovski udar, pri čemer je policist dobil manjšo opeklino na nogi. Policist je bil takoj oskrbljen s prvo pomočjo, ni želel, da se ga pregleda v UKC Maribor in je nadaljeval z opravljanjem nalog. Identitete neznanega storilca niso ugotovili, saj je zbežal z množico.

Trem posameznikom je policija izdal plačilne naloge, prvega zaradi meta pločevinke v policiste, drugega zaradi posedovanja pirotehnike, tretjega pa zaradi kršenja javnega reda.

Okoli 17. ure so policisti, ki so opravljali naloge v zvezi z varovanjem nogometne tekme na zahodnem delu stare tribune, ugotovili, da je v navijače Maribora s strani gostujočih navijačev priletela bakla. Zaradi preprečitve kontakta med obema navijaškima skupinama so policisti posebne enote naredili postavitev policistov med obema skupinama. Oškodovanec se je kasneje sam zglasil pri policistih in prijavil, da ima poškodovana oblačila. Zoper neznanega storilca bo na podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje povzročitve splošne nevarnosti.

Luka Zahović Jabolko spora Šport Zarifović: Zahović mi je priznal resnico

Pol ure kasneje so policisti ponovno ugotovili, da je nekdo vrgel baklo v isti sektor, s strani organiziranih gostujočih navijačev. V zvezi z opisanim je bilo preko ozvočenja na stadionu podano opozorilo navijačem, da prenehajo z ravnanjem, sicer bo policija izpraznila del stadiona.

Zatem je policija posredovala zaradi požara smetnjaka, ogenj naj bi zanetili navijači. Ob 18.21 uri je policija prijela osebo, ker je izzivala k pretepu in se pri nedostojno vedla, izdala mu je plačilni nalog.

Ob 18.21 uri je bilo preko video-nadzornih kamer zaznano, da so pripadniki navijaške skupine Viole na jugu stadiona prižgali večje število bakel. Zaradi omenjenega dejanja je prišlo do začasne prekinitev tekme. Policisti bodo pregledali posnetke videonadzora, zbrali obvestila in zoper izgrednike izvedli ustrezne ukrepe, prav tako bodo izvedli ukrep zoper organizatorja. Temu dogajanju je ob 18.23 uri na severnem delu stadiona sledilo prižiganje večjega števila bakel. Policisti bodo tudi zoper te kršitelje izvedli ustrezne ukrepe, glede na prepoznavo s pomočjo posnetkov videonadzornih kamer.

Ob 18.49 uri so policisti na severnem delu tribune obravnavali kršitelja, ki je izzival k pretepu.

Milan Mandarić Nezaslišano Šport Predsednik Olimpije tarča napada v Ljudskem vrtu
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.