Šport > Nogomet
74 ogledov

Messi že pri 88, Real poražen v Vigu

španski pokal real madrid celta cristian bustos
1/7
Reuters
Barcelona je gostovala pri drugoligašu Córdobi in tekmo je odločil kdo drug kot Leo Messi, ki je zabil dva gola (2:0). Sevilla je že v prvem polčasu na kolena spravila Mallorco, Atlético pa si je priigral lepo prednost v prvem delu malega madridskega derbija. Real Madrid je na težkem gostovanju v deževni Galiciji pri Celti izgubil z 2:1. Izpad Athletica proti tretjeligašu.

V Vigu, kjer je močno deževalo ves dan, je tekmo bolje odprl Madrid, a brez velikih priložnosti. V 14. minuti je Cristiano Ronaldo poslal predložek pred vrata gostov, a je bil Luka Modrić za las prekratek. Domači so odgovorili le dve minuti kasneje, ko je Lago prodrl po levi strani in v sredini zaposlil Chu-Young Parka, a Korejec je žogo iz težkega položaja poslal mimo gola.

V 30. minuti se je poškodoval Karim Benzema, ki ga je zamenjal José María Callejón. Celta je postajala nevarnejša in Park je zapravil še dve možnosti za vodstvo. Tudi Madrid pa ni počival, s svojimi projektili je poizkušal Cristiano Ronaldo, ki pa mu je enega izmed poskusov ubranil vratar domačih Sergio.

Gostje so v začetku drugega polčasa imeli žogo več v svoji posesti, a po nekaj akcijah, ki jim je zmanjkala dobra zadnja podaja, je zadetek padel na drugi strani. Po levi strani je v 56. minuti prodrl Michael Krohn-Dehli, podal nizko žogo na drugo vratnico, kjer je iz drugega plana vtekel veteran Mario Bermejo in iz neposredne bližine zabil žogo v mrežo Antonia Adána.

V 69. minuti je po predložku Xabija Alonsa do odbite žoge prišel Modrić, sprožil iz prve z okrog 14-ih metrov, a je Sergio njegov strel ujel. Dve minuti kasneje je z leve strani močno po žogi udaril Cristiano, tokrat je Sergio odbil.

Domači so se vse bolj stiskali pred svoj gol, a so bili še vedno pripravljeni na hiter prehod v napad in to se jim je obrestovalo v 78. minuti. Madrid je iz ljubega miru izgubil žogo globoko na svoji polovici, okroglo usnje je prišlo do rezervista Cristiana Bustosa, slednji je naredil nekaj korakov, nato pa sprožil v sam levi zgornji kot Adanovih vrat. Velegol!

V 81. minuti je Mesut Özil lepo podal na drugo vratnico do Cristiana, plasiran strel slednjega iz težkega položaja je ukrotil domači vratar. Portugalčeva marljiva predstava pa je bila končno nagrajena v 86. minuti, ko je v pravem trenutku vtekel na natančno podajo Alonsa čez obrambo, in nato iz prve z levico ugnal Sergia za zasluženo znižanje Madrida.

V 91. minuti je Modrić udaril z okrog 18-ih metrov, Sergio je žogo izbil v kot, po katerem je skok dobil Ricardo Carvalho, a v njegovem strelu ni bilo prave moči. Celta je tako obdržala minimalno prednost pred januarskim povratnim dvobojem na stadionu Santiago Bernabeu.

španski pokal cordoba barcelona  | Avtor: Reuters Reuters
Še enkrat več - Leo Messi!

Lionel Messi je v 11. minuti srečanja v Córdobi dosegel že svoj 87. gol v letu 2012, v 74. minuti pa je dodal še 88. in tako Barceloni že pred obračunom v katalonski prestolnici praktično priigral napredovanje v četrtfinale.

Andaluzijci so sicer na stadionu Nuevo Arcangel začeli zelo obetavno, priložnosti sta zapravila Fede in Pedro Antonio, a je Barça preživela uvodni nalet gostiteljev in zapretila prek polvoleja Thiaga. Že v 11. minuti pa je po akciji Pedra in Davida Ville sam le nekaj metrov gola ostal Leo Messi, ki je podajo Ville izkoristil in goste popeljal v vodstvo.

Domači se niso predali in kmalu jim je le povsem minimalen "offside" preprečil izenačenje. A kljub pogumu gostiteljev je Blaugrana počasi prevzemala pobudo in polčas pripeljala do konca z minimalno prednostjo.

V 47. minuti je Carlos Caballero dobro sprožil z roba kazenskega prostora, Pinto, ki je tokrat v vratih zamenjal Víctorja Valdésa, pa je posredoval še bolje in odklonil nevarnost. Nato so tudi Katalonci zapravili dve lepi priložnosti. Najprej je Pedro svoj volej poslal čez gol, Villa pa s plasiranim strelom ni zadel okvirja.

Pedro je še enkrat zapretil, tokrat mu je strel ubranil vratar domačih Mikel Saizar. Slednji je ustavil tudi Messija, ki mu je lepo globinsko podajo poslal Gerard Piqué, a argentinski velemojster je bil bolj natančen v 74. minuti, ko se je vrgel na podajo Alexisa Sáncheza in žogo poslal v mrežo.

"Vesel je, ker se je izkazalo, da na tekmi z Benfico ni staknil težje poškodbe. Zdaj je še bolj motiviran," je štiri gole Messija na zadnjih dveh tekmah komentiral Vilanova.

V drugem polčasu je bila Barcelona precej bolj dominantna kot v prvem, Córdoba nikakor ni našla svoje igre. Ob koncu je Saizar Messiju preprečil še en zadetek, a tudi dva gola Argentinca bosta dovolj, da se bodo Katalonci lahko brez skrbi lotili povratnega srečanja na stadionu Camp Nou, ki bo na sporedu 10. januarja.

Negredo in druščina že naprej

Sevilla je praktično že med najboljšimi osmimi ekipami, saj bo doma "branila" prednost kar petih zadetkov iz gostovanja na Balearih. Mrežo Mallorce je načel Álvaro Negredo z dvema goloma, njegovi soigralci pa so poskrbeli za neulovljivo razliko.

Že v torek je Valencia v Pamploni zmagala z 2:0 in si tako priigrala že skoraj odločilno prednost pred povratnim dvobojem z Osasuno na Mestalli.

Španski pokal (Copa del Rey), osmina finala, prve tekme:

Osasuna : Valencia 0:2 (0:0)
Parejo (47), Soldado (90)

Mallorca : Sevilla 0:5 (0:3)
Negredo (13, 18), Medel (26), Botía (47), Luna (85)

Córdoba : Barcelona 0:2 (0:1)
Messi (11, 74)

Celta de Vigo : Real Madrid 2:1 (0:0)
Bermejo (56), Bustos (78); Cristiano Ronaldo (86)

Atlético Madrid : Getafe 3:0 (1:0)
Diego Costa (18/11-m, 87), Filipe (80)

Četrtek ob 20.00:
Levante - Real Zaragoza

Ob 22.00:
Las Palmas - Real Betis

Šestnajstina finala, povratna tekma:

Athletic Bilbao : EIBAR 1:1 (0:0) /0:0/
Aduriz (89); Arruabarrena (72/11-m)

/X:Y/ - v poševnicah je izid prve tekme
AB - z velikimi tiskanimi črkami je zapisana ekipa, ki je napredovala v osmino finala

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.