Šport > Nogomet
19 ogledov

Valdés kmalu najbolje plačani vratar

Ribery Valdes Francija ŠpanijaBale Wales Hrvaška kvalifikacije za SP 2014 EPA
Anži iz Mahačkale naj bi v svoje vrste skušal zvabiti vratarja Barcelone Víctorja Valdésa. Rusi naj bi Katalonca spremenili v najbolje plačanega vratarja na svetu.

Ruski super bogati klub Anži iz Mahačkale bo naredil vse, da v poletnem prestopnem roku v svoje vrste pripelje Víctorja Valdésa, trenutno še vratarja Barcelone. Ponujali naj bi mu konstantnih 10 milijonov evrov na sezono, še dva dodatna pa naj bi Katalonec eventualno zaslužil prek bonusov. S tem bi Valdés postal najbolje plačani nogometni vratar na zemeljski obli.

Bogata ponudba Rusov seveda ne preseneča. Klub ima v svojih vrstah že sedaj najbolje plačanega nogometaša na svetu, Samuel Eto'o pri dagestanskem moštvu zasluži okroglih 20 milijonov evrov na leto. Kamerunec je tudi kapetan ekipe. Roberto Carlos je športni direktor, tudi njega pa je lastnik kluba, sicer tudi predsednik ruske zvezne republike Dagestan Sulejman Kerimov, še kot igralca zvabil v Mahačkalo (oziroma Moskvo, kjer Anži trenira in igra domače tekme) z veliko vsoto denarja.

Rusi so ga že kontaktirali

Rusi so Valdésa že kontaktirali in mu poslali jasno sporočilo. Želijo ga postaviti v vrata ekipe, ki naj bi že v naslednjih sezonah krojila vrh ruske lige in Lige prvakov. Anži se zaveda, da mora za konkuriranje najboljšim evropskim klubom imeti vrhunske igralce na vseh pozicijah, ne le v napadalnih vrstah.

O Valdésu se pri Anžiju pogovarjajo že vse odkar je dolgoletni čuvaj mreže katalonskega giganta pojasnil, da ne namerava podaljšati pogodbe z Barcelono. Ta se mu izteče junija 2014 in tako bi Blaugrana z njegovo prodajo letos vsaj nekaj zaslužila, najbrž bi na Camp Nou v zameno prišlo okrog 12 milijonov evrov. Ponudba ekipe, ki jo vodi Guus Hiddink, je najbrž finančno nedosegljiva za večino, če ne že kar za vse evropske klube.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.