Šport > Nogomet
59 ogledov

Van Gaalu ni pomagal niti Rooney

Paul Dummett EPA
Nogometašem Manchester Uniteda znova ni uspelo zmagati. Tokrat so iztržili remi na za rdeče vrage sicer tradicionalno gostoljubnem St. James' Parku.

Stolček Louisa van Gaala se je še enkrat resno zamajalc, Manchester United je znova namreč ostal brez zmage. Tokrat se je Nizozemčeva ekipa, ki so ji v zadnjem času očitali, da igra dolgočasno, sicer vsaj strelsko izkazala. Rdeči vragi so na tekmi v Newcastlu namreč vodili že z 2:0, nato tudi s 3:2, a so se po zadnjem sodnikovem žvižgu morali zadovoljiti le s točko.

Gostje so povedli že v deveti minuti, ko je sodnik Mike Dean za mnoge zelo hitro pokazal na belo točko. Marouane Fellaini je streljal z glavo, žoga pa je iz bližine v roko zadela domačega branilca Chancela Mbembo. Enajstmetrovko je zanesljivo izkoristil kapetan Uniteda Wayne Rooney. Ko je v 38. minuti slednji lepo podal do Jesseja Lingarda, ta pa je z leve strani peterca okroglo usnje poslal skozi noge domačega vratarja za 0:2, je vse kazalo, da se bodo gostje z rutinirano zmago vrnili v Manchester.

A kmalu se je vse obrnilo. Aleksandar Mitrović je v kazenskem prostoru Uniteda dobil dvoboj ob visoki podaji in žogo poslal na nogo Georginiu Wijnaldumu, ki je streljal s prve in zadel levi spodnji kot vrat Davida De Gee. Španski vratar se je pred tem že izkazal s parado, ko ga je prav tako po Mitrovićevi podaji poskušal premagati omenjeni Nizozemec.

Domačini so bili v prvem polčasu nezadovoljni s sojenjem, Dean ob sumljivem posredovanju Lingarda ni pokazal na belo točko. Je pa to storil na polovici drugega polčasa, ko sta se v kazenskem prostoru rokoborbsko spopadla Mitrović in Chris Smalling. Sodnik je dosodil prekršek gostujočemu branilcu, Srb pa je nato sam zanesljivo izvedel najstrožjo kazen.

Srake so bile nato precej nevarnejše, a so se po slabem izbijanju žoge iz kazenskega prostora znova znašle v zaostanku. Z 20 metrov je znova natančno meril Rooney. Fellaini je imel nato na glavi zaključno žogo, vendar se je naposled z obrambo izkazal domači vratar Rob Elliot. Kazen za zamujeno je sledila v 90. minuti. Tokrat so nespretno iz svojega peterca okroglo usnje izbijali gostje, Paul Dummett pa je z močnim udarcem, žoga je še nekoliko bolj zavila v zgornji kot po tem, ko je oplazila Smallinga, postavil končnih 3:3.

Pred United se je na lestvici z zmago pri Bournemouthu prebil West Ham. Domači so ob polčasu sicer vodili z 1:0, a je nato pri Londončanih zablestel povratnik po poškodbi Dimitri Payet. Francoz je najprej zadel za 1:1, nato pa podal za zadetek Ennerja Valencie, ki je moral le še potisniti žogo v mrežo. Ekvadorec se je nato izkazal še s strelom s prostega strela za 1:3.

Naposled je do zmage prišla že skoraj odpisana Aston Villa. Klubu, ki od ustanovitve Premier League še ni izpadel iz elitne duščine, je vse tri točke proti sicer zelo dobremu Crystal Palacu prinesel branilec Joleon Lescott, ki je zadel z glavo po kotu.

Premier League, 21. kolo:

Newcastle : Manchester United  3:3 (1:2)
Wijnaldum 42., Mitrović 67./11-m, Dummett 90.; Rooney 9./11-m, 79., Lingard 38.

Bournemouth : West Ham United  1:3 (1:0)
Arter 17.; Payet 67., Valencia 75., 85.

Aston Villa : Crystal Palace  1:0 (0:0)
Lescott 58.

Sreda:
Swansea City - Sunderland
Chelsea - WBA
Manchester City - Everton
Southampton - Watford
Stoke City - Norwich
Liverpool - Arsenal
Tottenham - Leicester City

Lestvica:
1. Arsenal  42 (-1)
2. Leicester City  40 (-1)
3. Manchester City  39 (-1)
4. Tottenham  36 (-1)
5. West Ham  35
6. Manchester United  34
7. Crystal Palace  31
8. Liverpool  30 (-1)
9. Watford   29 (-1)
10. Stoke City  29 (-1)
11. Everton  27 (-1)
12. WBA  26 (-1)
13. Southampton  24 (-1)
14. Chelsea  23 (-1)
15. Norwich  23 (-1)
16. Bournemouth  21
17. Swansea  19 (-1)
18. Newcastle  18
19. Sunderland  15 (-1)
20. Aston Villa  11

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.