Šport > Nogomet
23 ogledov

Van Persie (še) ne želi podaljšati

Robin van Persie Bacary Sagna gol zadetek veselje proslavljanje proslava slavje EPA
Nizozemski reprezentant Robin van Persie, ki je ob sobotni ligaški zmagi Arsenala proti Boltonu (3:0) zabil dva zadetka za Londončane, pri tem pa dosegel svoj 99. in 100. gol v majici topničarjev, še ne želi podaljšati pogodbe s 13-kratnimi angleškimi prvaki.

Pred to sezono je trener Arsene Wenger izgubil dva zelo pomembna igralca. Cesc Fàbregas se je vrnil v Barcelono, Samir Nasri pa je sprejel precej donosnejšo pogodbo, ki mu jo je ponudil bogati Manchester City. Zato pri topničarjih ne želijo več tvegati, največjim zvezdnikom pa že ponujajo nove pogodbe.

"Pogodba me na klub veže še naslednji dve leti. Z njo sem zadovoljen. Bomo videli, kako bo v prihodnosti," je dejal van Persie. Kapetan Arsenala je poudaril, da ga trenutno zanima le delo na zelenici: "Menim, da zdaj ni pravi čas, da se pogovarjamo o novi pogodbi. Ko se pogovarjaš o svoji prihodnosti, je treba vse dobro premisliti, za to pa potrebuješ kar nekaj časa. Ne gre le zame, ampak za vso ekipo. Zdaj smo zelo zaposleni, tekme si sledijo v razmiku treh, štirih dni. Menim, da ni pametno, če se o pogodbi pogovarjaš med sezono."

"Giblje se podobno kot Lionel Messi. Ne želim delati primerjav med obema igralcema, a nekaj podobnosti obstaja. Rad prihaja po žogo, v kazenskem prostoru pa je zelo inteligenten. Njegov prvi dotik je izjemen, zato je zelo nevaren, tudi ko ima zelo malo prostora," sicer o Nizozemcu, ki je v tej sezoni dosegel pet zadetkov na osmih tekmah, dejal Wenger.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.