Šport > Nogomet
170 ogledov

Velik korak nazaj za celotno celino

Senegal
Črna celina se na mundialih tako slabo ni odrezala že 36 let.

Po skupinskem delu svetovnega nogometnega prvenstva v Rusiji je čas za prve zaključke in eden teh je, da so afriške ekipe na mundialu naredile velik korak nazaj. Niti ena od petih se namreč ni uvrstila v izločilne boje, kot zadnji je brez te možnosti ostal Senegal po pravilih fair playa - Japonska je napredovala zaradi manj rumenih kartonov. Tako slabo afriškim ekipam ni šlo vse od leta 1982.

Didier Drogba, nekdanji afriški zvezdnik in član reprezentance Slonokoščene obale na treh SP, je izkupiček afriških ekip v Rusiji označil "za velik korak nazaj."

"Afrika bo nekoč uspešna, toda še enkrat moramo razmisliti, kako pristopiti k velikim tekmovanjem," je za BBC dejal Droba in pozval afriške reprezentance k boljši strukturi ekip ter načrtovanju, saj so le tako lahko uspešne proti evropskim in južnoameriškim tekmecem.

Michy Batshuayi Internetni hit Šport Poteza, ki je vzbudila več pozornosti kot gol

V Rusiji se je namreč zgodilo, da so bili Egipt, Maroko in Tunizija brez možnost za izločilne boje še preden se je začel zadnji krog. Nigerija je ostala praznih rok v zadnjih minutah tekme proti Argentini, najbolj nesrečno pa se je poslovil Senegal, ki je izpadel zaradi dveh kartonov več od Japonske.

Afriške reprezentance so na 15 tekmah zbrale tri zmage. Sicer pa so v zgodovini SP le tri afriške ekipe prišel do četrtfinala; Kamerun leta 1990, Senegal leta 2002 in Gana leta 2010.

Na svetovnem prvenstvu v Rusiji bo v osmini finala zaigralo deset evropskih reprezentanc, štiri južnoameriške ter po ena srednjeameriška in azijska.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice