Šport > Nogomet
352 ogledov

Velika napaka vratarja dokončno odločila derbi

Manchester United, Manchester City
Derbi v Manchestru pripadel rdečim vragom.

V 29. kolu Premier League je bil na sporedu mestni derbi med Manchester Unitedom in Manchester Cityjem. Dvoboj so v gosteh boljše odprli Meščani, ki so skozi celotno tekmo prevladovali v posesti žoge, a niso bili dovolj konkretni. To se je izbrancem Pepa Guardiole maščevalo po pol ure igre.

Po sicer dokaj sumljivo dosojenem prekršku je novi član rdečih vragov Bruno Fernandes izvedel prosti strel, poslal žogo preko obrambe tekmeca, kjer jo je pričakal Anthony Martial in jo poslal mimo vratarja Edersona v mrežo. Posredovanje brazilskega čuvaja mreže sicer ni bilo ravno blesteče.

 | Avtor:

Ob koncu polčasa so domači zahtevali tudi enajstmetrovko, a si je Fred prislužil rumeni karton za simuliranje. Sodnik Mike Dean je sicer storil še eno napako, posnetek je namreč pokazal, da je do kontakta res prišlo in Brazilcu je bila vsaj neupravičeno podeljen karton.

Na začetku drugega dela igre se je zatresla tudi domača mreža na Old Traffordu. Posredoval je VAR in odločil, da je stranski sodnik pravilno dvignil zastavico in razveljavil zadetek Sergia Agüera.

City je do konca tekme poizkušal izenačiti, a ga je v sodnikovem dodatku povsem presekala še ena napaka Edersona. Ta je ujel žogo v svojem kazenskem prostoru, jo ob pomanjkanju časa hitro vrgel proti svojim soigralcem, a to storil tako nespretno, da je padla na nogo domačega nogometaša Scotta McTominayja. Mladi Škot je ustrelil s precejšnje razdalje, Ederson se je poskušal vrniti v gol, a je bilo že prepozno.

 | Avtor:

Posnetek Brazilčeve napake si lahko ogledate TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice