Šport > Nogomet
76 ogledov

Velika novost na področju zavarovanj za nogometaše

žoga nogomet Profimedia
Spins je nogometašem omogočil zavarovanje za trajno nezmožnost opravljanja poklica.

Sindikat profesionalnih igralcev nogometa Slovenije (Spins) je svojim članom v Sloveniji omogočil zavarovanje za trajno nezmožnost opravljanja poklica. "To je na našem prostoru nov produkt," pravijo pri Spinsu.

"Namen produkta je 24-urna zaščita zavarovane osebe, profesionalnega nogometaša, za primer telesne poškodbe ali bolezni, ki povzroči trajno fizično nezmožnost poklicnega igranja nogometa. Vsi nogometaši, ki nastopajo v 1. SNL, imajo skupno zavarovalno kritje v višini devet milijonov evrov, vsak posameznik pa je zavarovan z vsoto 30.000 evrov," pojasnjujejo pri Spinsu.

Dodajo še, da bodo v naslednji tekmovalni sezoni v zavarovanje vključeni tudi profesionalni nogometaši v 2. SNL, vsi pa bodo predvidoma imeli možnost dodatnega povečanja zavarovalnega kritja.

Predstavniki Spinsa so v preteklih dveh tednih vsem polnopravnim članom, ki nastopajo v klubih 1. SNL, že razdelili potrdila o vključenosti v zavarovalno kritje, ki veljajo od 1. marca 2020 dalje.

Spins je možnost zavarovanja za trajno nezmožnost opravljanja poklica omogočil v partnerstvu z zavarovalno-posredniško družbo Krik Aksum d.o.o. in družbo Price Forbes & Partners Limited (Lloyd's Brokers) iz Londona. Dodajajo, da tega produkta ni možno pridobiti pri nobeni drugi zavarovalnici v Sloveniji.

 

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.