Šport > Nogomet
29 ogledov

Velika sprememba pri Arsenalu

Arsene Wenger, Pat Rice Reuters
Pat Rice po 44 letih zapušča Arsenal. Nekdanji kapetan topničarjev je kot desna roka Arsena Wengerja prišel do sedmih velikih lovorik – trikrat je osvojil angleško prvenstvo, štirikrat pa pokal FA.

V sodobnem nogometu se le redko zgodi, da bi nekdo ostal v enem klubu skoraj pol stoletja, s tem dosežkom pa se lahko pohvali legenda Arsenala Pat Rice, ki pa po koncu sezone le zapušča topničarje.

Rice se je sicer klubu iz severnega Londona pridružil že leta 1964, ko je zaigral za eno izmed mlajših selekcij. Kot severnoirski reprezentant je bil desni bočni branilec član ekipe, ki je leta 1971 osvojila dvojno angleško krono, leta 1979 pa je kot kapetan topničarjev prvi dvignil pokal FA po zmagi nad Manchester Unitedom s 3:2. Skupno je Rice v dresu Arsenala zbral 528 nastopov v 14 sezonah.

Po krajšem obdobju v Watfordu, od 1980 do 1984, se je k Arsenalu vrnil kot trener mlajših selekcij, leta 1996 pa je po prihodu Arsena Wengerja presedlal v člansko ekipo. Z njo je osvojil tudi dvojni kroni v letih 1998 in 2002.

"Pat je prava legenda Arsenala. V klubu je že skoraj vse življenje. V zadnjih 16 letih, ko sem prišel v klub, je bil neverjeten. Vedno je bil na voljo, veliko me je naučil o tem klubu. Večno mu bom hvaležen za njegovo znanje o Arsenalu in nogometu. Pat je bil vedno strasten, zvest in pronicljiv kolega. Vsi ga bomo pogrešali," je ob slovesu Ricea dejal Wenger in dodal: "Vsekakor bomo Pata še veliko videvali. Vem, da načrtuje ogled vseh domačih tekem Arsenala. Na tekme bo prihajal kot navijač."

Rice bo tako zadnjič na klopi Arsenala sedel v nedeljo, ko bodo topničarji gostovali pri West Bromwich Albionu, od sodelavcev in igralcev pa se je že poslovil s piknikom. Kdo bo zamenjal 63-letnega strokovnjaka, še ni znano, največ zagovornikov pa ima nekdanji branilec Steve Bould.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.