Šport > Nogomet
9823 ogledov

Veliki zasuk v sagi o Iličiću? Neverjetno, kje naj bi igral do leta 2024

Josip Iličić Profimedia
Nekateri italijanski športni novinarji so se razpisali o usodi Josipa Iličića.

Poleti se ga je na vse sile povezovalo z evropskim velikanom Milanom, zdelo se je, da je njegove epizode pri Atalanti konec, zdaj pa naj bi po pisanju dobro obveščenih italijanskih nogometnih novinarjev Josip Iličić podaljšal pogodbo s klubom iz Bergama do leta 2024.

Gre za resnično veliko presenečenje ter velik zasuk v njegovi prestopni sagi, saj se je mnogo pisalo o načetem odnosu z glavnim trenerjem Gian Pierom Gasperinijem, do katerega naj bi prišlo, potem ko je lani Slovenec stopil v bran takratnemu kapetanu ekipe Papu Gomezu, ki je bil zaradi spora s trenerjem vmes celo prodan v Sevillo.

Iličić je tako izgubil zaupanje svojega trenerja, igral je vse manj in pojavile so se govorice, da bo sledil Gomezovemu zgledu ter zamenjal nogometno sredino. Poleti se je tako mnogo pisalo o zanimanju Milana, kateri pa ni bil pripravljen plačati odškodnine, ki jo je za svojega zvezdnika zahtevala Atalanta.

Prestop je na koncu padel v vodo, toda vseeno se je zdelo, da je Iličić ves čas na izhodnih vratih kluba, s katerim mu pogodba poteče poleti 2022. Toda Iličić si je nekako povrnil trenerjevo zaupanje, saj mu znova namenja dosti več igralnega časa in po pisanju znanega italijanskega športnega novinarja ter strokovnjaka za prestope Nicolo Schire, katerega so nato citirali številni ugledni mediji, naj bi se "Jojo" in Atalanta že dogovorila, da podaljšata pogodbo do poletja 2024.

Takrat bo Iličić štel že 36 let, tako da če se italijanska poročila izkažejo za resnična, bo "Jojo" zelo verjetno svojo evropsko avanturo zaključil prav pri klubu, čigar član je že od leta 2017, ko ga je Atalanta za 6,4 milijonov evrov odkupila od Fiorentine.

Iličić je sicer pred tem nastopal še za Palermo, ki ga je po vsega nekaj mesecih igranja v vijol'čnem dresu odkupil iz Maribora, kamor se je preselil iz Interblocka, kjer je prvič resno opozoril nase. Svoje prve članske korake pa je naredil pri Bonifiki. Vse od leta 2010 je redni član slovenske reprezentance, za katero je zbral 77 nastopov in 16 zadetkov.

Po Transfermarktu naj bi bil na svojem vrhuncu marca lani, ko je bil vreden kar 22 milijonov evrov, njegovo trenutno vrednost pa se ocenjuje nekje na 6 milijonov evrov.

Glede na to, da bi zaradi njegove starosti težko zanj iztržila visoko odkupnino, je Atalanta tako storila najboljšo možno potezo, ko je svojemu zvezdniku podaljšala pogodbo (če se seveda govorice izkažejo za resnične), podobne namene pa naj bi imela še s trojico svojih nogometašev, saj se pričakuje, da bodo v naslednjih dneh podaljšali zvestobo še Robin Gosens, Hans Hateboer ter Remo Freuler.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice