Šport > Nogomet
37 ogledov

"Vemo, koliko pomeni gol v gosteh"

srečko katanec branko ilić slovenska nogometna reprezentanca trening stožice Saša Despot
Branko Ilić se je konec tedna veselil ubranitve naslova kazahstanskega prvaka z Astano. Zdaj je misli že preusmeril v dvoboj z Ukrajino, prva tekma bo v soboto v Lvovu, povratna pa tri dni pozneje v Mariboru.
"Malo že narašča napetost. Danes smo se zbrali na prvem treningu. In to z enim ciljem - iti v Lvov odigrat čim bolje. Seveda bomo vse naredili, da ne dobimo zadetka in da ga na drugi strani damo. Tekma zagotovo ne bo lahka. Ukrajina ima zelo dobro reprezentanco in posameznike. Toda to imamo tudi mi. Biti moramo pravi, kolektivni, to nas je v preteklosti že pripeljalo na velika tekmovanja. Če bomo igrali tako, kot smo, potem se lahko nadejamo pozitivnega rezultata," je uvodoma povedal Branko Ilić.
 

Ta v svoji pestri karieri resda ni igral v Ukrajini, nosil je drese Olimpije, Domžal, Betisa, Moskve, Lokomotive iz Moskve, Anorthosisa, Hapoela Tel Aviva, Partizana in Astane, a mu kljub temu Ukrajinci niso neznanka.

"Poznamo igralce. Resda samo dva igrata v tujini (Jevgen Konopljanka v Sevilli in Anatolij Timoščuk v kazahstanskem Kairatu), toda drugi nogometaši večinoma igrajo v najboljših domačih klubih, kot sta kijevski Dinamo in Šahtar Donjeck. Mi se bomo nanje zagotovo dobro pripravili, čakajo nas video analize, igralci pa smo si že ogledali nekatere njihove tekme. Njihove slabosti bomo skušali unovčiti in to kronati z zadetkom. Ta zadetek v gosteh pa vemo, koliko pomeni," pravi Ilić.

Ukrajina je petkrat igrala v dodatnih kvalifikacijah. Toda za razliko od slovenske vrste, ki se je od štirih poskusov trikrat prebila na veliko tekmovanje, ukrajinska v dodatnih kvalifikacijah ostaja brez uspeha. Je to kakšna prednost za Ilića in soigralce? "Mogoče, toda to je bolj njihova težava. Glede na to, da smo Ukrajince že premagali in da imamo z njimi pozitivno razmerje na medsebojnih tekmah, bomo naredili vse, da jim ne uspe priti skozi dodatne kvalifikacije niti v šestem poskusu," je odločen branilec Slovenije.

Ta se je ozrl tudi na dejstvo, da iz ukrajinskega tabora prihajajo informacije o kar precejšnjih težavah. Na prvem treningu so zaradi poškodb manjkali krilni nogometaš Andrej Jarmolenko, desni bočni branilec Artem Fedecki in vratar Andrej Pjatov. Najhujšo težavo pa predstavlja poškodba izkušenega vezista Ruslana Rotana. Ta po poročanju ukrajinskih medijev ne bo mogel igrati na obeh tekmah proti Sloveniji. Ob tem ukrajinski selektor Mihail Fomenko na prvi tekmi zagotovo ne bo mogel računati niti na kaznovana Oleksandra Kučerja in Tarasa Stepanenka.

"Slišal sem, da ni Rotana in nekaterih drugih igralcev. To je sicer verjetno plus za nas, ampak s tem se ne smemo ukvarjati in obremenjevati, saj to lahko le negativno vpliva na nas. Manjkajoče bodo zamenjali mlajši igralci s še večjo željo po dokazovanju, zaradi tega bomo morali biti še toliko boljši in pripravljeni, da ne bomo dopustili nobenih slabih stvari," je zaključil Ilić.

Nogometaše do petkovega odhoda v Lvov čakata še dva dopoldanska treninga v novem nacionalnem nogometnem centru na Gorenjskem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.