Šport > Nogomet
18 ogledov

Vilanova: "Pepa ni bilo, ko sem ga potreboval"

tito vilanova EPA
Tito Vilanova je na prvi novinarski konferenci v novi sezoni napadel Pepa Guardiolo.

"Nisva se videla od moje operacije in zdravljenja. To ni bila moja krivda. On je moj prijatelj in potreboval sem ga," je Tito Vilanova dejal o svojem odnosu s Pepom Guardiolo.

Vilanova je bil Guardiolin pomočnik ko je le-ta opravljal vlogo prvega trenerja Blaugrane. Lani je prevzel vodenje katalonskega velikana. Guardiola je letos prevzel Bayern, na eni prvih novinarskih konferenc v Münchnu pa je dejal, da ima zamere do vodstva Barcelone, ker je slednje želelo bolezen Vilanove "uporabiti proti njemu" in da ga "niso pustili pri miru".

"Sam bi ravnal povsem drugače kot Pep"

Vilanova je zatrdil, da so ga besede bivšega šefa presenetile in da se mu niso zdele korektne. "Oseba, ki je bila sama v New Yorku, sem bil jaz. Oseba, ki je preživljala težke čase, sem bil jaz. Oseba, ki je potrebovala pomoč, sem bil jaz. Videl sem Pepa, ko sem šel za dva dneva v New York. Ko pa sem bil operiran in tam na zdravljenju dva meseca, ga nisem videl. Morda je mislil, da bi bilo bolje, da se ne vidiva. Sam bi se v podobnem primeru obnašal povsem drugače," je o težkih časih v ZDA in manjkajoči podpori prijatelja povedal Tito.

"Sami veste, da sem vedno govoril le o nogometu in da sem se skušal izogibati osebnim temam. A slišal sem, kaj je povedal Pep in to me je presenetilo. Mislim, da nihče v vodstvu kluba ni izrabljal mene za napade nanj. Pomagali so mi na vsak možen način," je direktno odgovoril na Guardioline navedbe o izrabljanju svoje bolezni s strani vodilnih mož Blaugrane.

Ne samo Thiago Silva

Na koncu je Vilanova še zanikal, da je Thiago Silva edina želja španskih prvakov pred novo sezono. "Hočemo kupiti novega centralnega branilca. Thiago Silva je tisti, ki ga najbolj hočemo, a obstajajo tudi drugi nogometaši," je sklenil Tito.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.