Šport > Nogomet
3499 ogledov

Vodovodar, ki že 20 let ne igra nogometa, prejel vpoklic v reprezentanco

Britanski Deviški otoki Reševalni pas/Twitter
Le redki se lahko pohvalijo s vpoklicem v reprezentanco pri devetinštiridesetih letih.

Vodovodar iz angleškega Ipswicha Martin Smith je prejel, milo rečeno, presenetljiv vpoklic, saj je v svojem devetinštiridesetem letu starosti prejel poziv, da debitira za nogometno reprezentanco Britanskih Deviških otokov.

49-letni vodovodar je nase opozoril tekom humanitarne tekme, katero je na enem izmed karibskih otokov organiziral znameniti poslovnež ter Smithov delodajalec, Richard Branson. Tekme se je udeležil tudi selektor reprezentance Britanskih Deviških otokov, katerega je navdušila Smithova predstava med obema vratnicama, zato se ga je odločil vpoklicati za tekme CONCACAF (Nogometna zveza Severne in Srednje Amerike ter Karibov) Lige narodov.

Smith, ki se je pred petimi leti preselil na Bahame, kjer opravlja delo Bransonovega glavnega vodovodarja, kot britanski državljan namreč izpolnjuje pogoje za nastopanje za reprezentanco Britanskih Deviških otokov, ki se smatrajo za čezmorsko ozemlje Združenega kraljestva.

Smith zaenkrat za reprezentanco še ni zaigral, saj je imel vlogo rezervnega vratarja, če pa bi po kakšnem naključju vstopil v igro, bi postal drugi najstarejši nogometaš v zgodovini, ki je zaigral za svojo reprezentanco. Ta rekord namreč drži legendarni George Weah, ki je septembra nastopil za Liberijo proti Nigeriji z 51 leti in 345 dnevi.

George Weah | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Smith pa je kljub temu, da še ni vpisal svojega pravega debija, nad izkušnjo navdušen: "Preprosto uživam, saj pravega nogometa nisem igral že 15 ali 20 let. Zdaj pa sem prejel poziv selektorja Britanskih Deviških otokov, saj si je eden izmed vratarjev poškodoval ramo in mi je selektor ponudil, da ga zamenjam. Potrebno je bilo približno 12 sekud, da sem pristal."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice