Šport > Nogomet
500 ogledov

Vožnja brez vozovnice ga bo stala 22.500 evrov

caiuby Epa
Boleča izkušnja za brazilskega nogometaša.

Da v Nemčiji resno jemljejo vožnjo na črno v javnih prevoznih sredstvih oziroma kaznujejo tiste brez vozovnic, je na svoji koži občutil tudi brazilski nogometaš nogometnega prvoligaša Augsburga Caiuby. Ker so ga dobili na vlaku brez vozovnice, bo moral plačati kar 22.500 evrov kazni.

Dogodek je sicer že precej star, saj je Brazilec vožnjo na črno iz Münchna do bližnjega Augsburga opravil lani jeseni. A kazen je sodišče izreklo šele zdaj, kot poroča lokalni časnik Augsburger Allgemeine, se je Francisco da Silva Caiuby v sodnem postopku sicer izognil morebitnemu pregonu zaradi storjenega kaznivega dejanja, ni pa se mogel izogniti denarni globi zaradi prekrška.

Znesek bo lahko poravnal v 30 obrokih po 750 evrov.

Brazilec je tako precej boleče izkusil, da Nemci resno mislijo z napisi v vlakih, ki pravijo "Beim Schwarzfahren sehen wir rot" (Pri vožnji na črno se nam stemni pred očmi). Če bi si Augsburgov nogometaš pravočasno priskrbel vozovnico, bi zanjo plačal le približno 40 evrov.

caiuby | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice