Šport > Nogomet
87 ogledov

Vrača se tudi najmočnejša liga

Casemiro Lionel Messi Real Madrid Barcelona Epa
Okoli 8. junija znova tudi nogomet.

Predsednik španske vlade Pedro Sanchez je v javnem nastopu naznanil, da se Španija po več kot dvomesečni popolni izolaciji zaradi pandemije novega koronavirusa počasi vrača v normalno življenje. Med drugim je napovedal datum nadaljevanja španskega nogometnega prvenstva - v tednu okoli 8. junija.

"Španija je naredila, kar je morala, zato se pred nami odpirajo nova obzorja. Prišel je trenutek, ko se bomo lahko vrnili k vsakodnevnim opravkom. Od 8. junija naprej se bo vrnila tudi nogometna liga," je v televizijskem nastopu iz vladne palače Moncloe sporočil španski premier in tako napovedal vrnitev najmočnejše lige po koeficientu Uefe.

"Španski nogomet ima zelo množično podporo, vendar ni edina aktivnost, ki bo lahko nadaljevala svojo začrtano pot. Tudi muzeji, gledališča, ... Moramo zagnati vse gospodarske dejavnosti, med njimi hotelirstvo in turizem, ki predstavljata ogromen delež zaposlitev," je poudaril Sanchez.

Predsednik vlade je napovedal, da bodo lahko turisti v Španijo brez omejitev prišli julija. "Zagotovili bomo, da bodo turisti varni v naši državi. Spoštovati bo treba splošna higienska navodila, saj bo turizem v teh časih še pod posebnim drobnogledom."

"Najtežja bitka je za nami. Vidimo luč na koncu tunela, vendar se moramo zavedati, da je virus še med nami in da ga nismo popolnoma iztrebili. Odziv španskega ljudstva je bil izjemen, vsi smo opravili svoje naloge in skupaj premagali epidemijo," je nadaljeval Pedro Sanchez.

"Od ponedeljka naprej bomo lahko znova obiskali prijatelje in svojce, odprle se bodo trgovine in ulice bodo oživele. Smo korak do zmage, zato moramo še naprej spoštovati navodila in se obnašati odgovorno," je dodal španski premier.

Ob tem je Pedro Sanchez napovedal finančno pomoč najšibkejšemu delu populacije - deležno jo bo približno 850.000 gospodinjstev, hkrati pa razglasil desetdnevno žalovanje po vsej državi kot spomin na vse umrle od covida-19.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice