Šport > Nogomet
2215 ogledov

Vrag odnesel šalo! Benzemaju se obeta zaporna kazen

karim benzema Epa Razočarani Karim Benzema.
Francoske oblasti so vložile kazensko ovadbo proti enemu najboljših napadalcev na svetu.

Sprva je morda res izgledalo kot še en incident, ki bo pometen pod preprogo, nogometaš pa jo bo v najslabšem primeru odnesel s pogojno kaznijo, toda stvari so v primeru Karima Benzemaja dosti bolj resne.

Napadalec Real Madrida bi namreč prav lahko končal izza rešetk, če bo proglašen za krivega zaradi sodelovanja v poizkusu izsiljevanja. Francosko tožilstvo je namreč že vložilo zahtevo za pričetek kazenskega postopka.

Naj spomnimo, Benzema je leta 2015 s skupaj z reprezentančnim soigralcem Djibrilom Cisséjem poizkušal izsiljevati tretjega soigralca, Mathieuja Valbueno, s porno posnetki.

Mathieu Valbuena in Karim Benzema | Avtor: Profimedias Profimedias

Po navdebah iz obtožnice naj bi Benzema in Cissé na Valbueninem telefonu našla posnetke spolnega odnosa z neznano osebo. Valbueni so nato grozili, da bodo posnetki prišli v javnost, če ne izplača določene vsote denarja.

Benzema naj bi tako celo vodil celotno operacijo, saj je najel ljudi, ki so začeli izsiljevati Valbueno, sam pa je bil posrednik med obema stranema, svojega soigralca pa je ves čas prepričeval, da posnetki resnično obstajajo ter da je najbolje, da izsiljevalcem preprosto plača.

Benzema je zaradi tega škandala ostal brez mesta v francoski reprezentanci, vsi selektorji pa se ga od tega incidenta dalje izogibajo. Toda vse to bo na koncu še precej mila kazen v primerjavi s tem, kar ga lahko čaka, če bo na sodišču spoznan za krivega...

Komentarjev 1