Šport > Nogomet
116 ogledov

Vse za obstanek: Costo zmedla naga rit

Diego Costa enajstmetrovka naga rit Getafe Atletico Youtube
Na gostovanju Atlética pri Getafeju je bil prvo ime Colchonerosov še enkrat Diego Costa. A tokrat ga je, vsaj za nekaj trenutkov, zasenčil neznani domači navijač.

Brazilec s španskim potnim listom Diego Costa je daleč najboljši strelec madridskega Atlética in (poleg trenerja Diega Simeoneja) najbolj zaslužen za to, da so Colchonerosi na pragu ligaškega naslova. Nov velik korak k prvenstvenem zmagoslavju so storili na malem mestnem derbiju proti Getafeju, kjer so dokaj zanesljivo slavili (0:2).

Na jugu španske prestolnice se domači po tipični predstavi minimalno vodili po prvem polčasu, zadel je urugvajski branilec Diego Godín, ki je izkoristil slabo postavitev domačega vratarja Jordija Codine. Getafe, ki se krčevito bori za obstanek, se v drugem delu ni predal in zapravil tudi "smrtno" priložnost za izenačenje.

Zgrešil, zabil in trčil v vratnico

A kmalu zatem se je tekma zdela odločena. Domači branilec Ángel Lafita je namreč ob predložku pred vrati oviral Costo in zakrivil enajstmetrovko ter prejel sicer strogo dosojeni rdeči karton. Odgovornost z bele točke je prevzel prav Costa, a se mu ni izšlo po načrtih. Morda ga je zmedel domači navijač, ki je za golom Brazilcu brez sramu kazal svojo golo zadnjo plat, kot lahko vidite na zgornjem posnetku.

Costa je z enajstih metrov streljal slabo, Codina ga je "prebral" in ohranil domače v igri. Vendar pa to ni bilo dovolj za vsaj točko, novopečeni španski reprezentant je v končnici dvoboja vendarle zabil in odločil zmagovalca. To še ni bilo vse, kasneje se je Costa nesrečno poškodoval, ko je silovito priletel v vratnico in na nosilih zapustil zelenico. Iz tabora Atlético so že sporočili, da poškodba ni hujša. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.