Šport > Nogomet
1416 ogledov

Vznemirjujoči prizori: nogometaš po tej nesreči v umetni komi

Alberth Elis Profimedia
V uvodni minuti drugoligaškega obračuna v Franciji se je huje poškodoval krilni nogometaš Bordeauxa Alberth Elis.

Na obračunu francoske druge lige se je hudo poškodoval krilni nogometaš Bordeauxa Alberth Elis, soigralec slovenskega reprezentanta Žana Vipotnika.

Elis jo je grdo skupil že v uvodni minuti srečanja, ko je v zračnem dvoboju silovito trčil z branilcem Guingampa Donatienom Gomisom.

Bordeaux je tekmo dobil z 1:0, pod edini zadetek pa se je podpisal varovanec slovenskega reprezentančnega selektorja Matjaža Keka.

Žal je zadetek Vipotnika ostal v senci tragične usode klubskega soigralca.

Boubacar Kamara Velik udarec Šport Konec sanj o Euru za francoskega reprezentanta

Alberth Elis | Avtor: Profimedia Profimedia
Že v uvodni minuti obračuna sta z glavama trčila Elis in Gomis. Osemindvajsetletni Elis, reprezentant Hondurasa, je zaradi posledic močnega udarca obležal na zelenici.

Sledila je oseminutna prekinitev, v tem času pa so lahko nogometaši le nemo spremljali poskuse zdravniške službe, da bi nesrečnika stabilizirali. Po poročanju francoskih medijev je bil Elis od odhodu z zelenice pri zavesti, a so ga zaradi resnostni njegovega stanja kasneje dali v umetne komo.

"Moje prve besede so za Albertha," je na novinarski konferenci po zmagi dejal trener Bordeauxa Albert Riera. "Pogovarjali smo se z zdravnikom in za zdaj ne moremo ničesar povedati. Trenutno je v bolnišnici, drugega ne vemo. Ta zmaga je zanj."

Po tekmi se je z novinarji pogovarjal vratar domačega moštva Karl-Johan Johnsson. "Prvič v karieri sem doživel kaj takšnega. Zelo nam je težko. Na jok mi jgre. Ob polčasu smo izvedeli, da naj bi bil buden, vendar ne vemo, kako je zdaj z njim. Bomo videli jutri," je dejal.

Elis je bil od svojega debija leta 2014 eden izmed ključnih nogometašev Hondurasa. V 64 reprezentančnih nastopih je dosegel 13 golov.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.