Šport > Nogomet
65 ogledov

Wenger: Upam, da bomo do konca igrali z enajstimi

Arsene Wenger Arsenal trening
1/7
Reuters
Trener Arsenala Arsène Wenger je dejal, da je njegova ekipa sposobna obrniti dvoboj proti Bayernu v svoj prid. Pri Bavarcih bolj kot o Angležih govorijo o Uliju Hönessu. V Madridu previdni Diego Simeone in optimistični Clarence Seedorf.

Zadetka Tonija Kroosa in Thomasa Müllerja sta četi Pepa Guardiole prinesla lepo prednost (0:2) pred povratnim srečanjem na münchenski Allianz Areni. Arsenal in Bayern sta se že lani pomerila v osmini finala. Takrat je Bayern prav tako slavil na stadionu Emirates (1:3), nato pa v zadnjih minutah trepetal za napredovanje, ko so Londončani povedli z 0:2.

"Pot do zmage je enostavna. Treba bo pokazati vrhunsko predstavo, potrebno bo nastopiti kvalitetno in z vero v uspeh. Upanje črpamo iz zgodovine. Vemo, da lahko (zmagamo v Münchnu, op. a.), saj smo to že storili. Ne gre za nemogočo nalogo, to je najbolj pomembno. Moja ekipa ima potrebno kvaliteto in ambicije," je dan pred tekmo povedal trener Arsenala Arsène Wenger.

"Vemo, kako moramo napadati, pa tudi, kako se moramo braniti. Moramo najti pravo ravnotežje. Statistika govori proti nam, a že smo zmagali z 1:5 pri Interju, pravzaprav smo zmagovali že po vsej Evropi," je sebe in svoje varovance hrabril francoski strateg. 

Walcott, Wilshere, Gibbs ...

Arsenal se ubada s številnimi poškodbami, nekatere so že zaceljene, druge še dolgo ne bodo. Tako sta jo v preteklih mesecih skupila najbolj učinkovita nogometaša topničarjev - Theo Walcott in Aaron Ramsey, pred kratkim pa se je na reprezentančni tekmi za več tednov poškodoval še Jack Wilshere. Walcotta ne bo do konca sezone, medtem ko je Ramsey že zaključil svojo rehabilitacijo. Tokrat pri Arsenalu ne bo prvega vratarja Wojciecha Szczesnyja, ki je na prvi tekmi prejel nesrečni rdeči karton. Manjkal bo tudi poškodovani Kieran GibbsLaurent Koscielny je pripravljen na nastop.

"V Evropi smo doživeli že nekaj lepih večerov, a če bi nam uspelo tokrat, bi bilo to absolutno fantastično. Ko prideš na ta stadion (Allianz Arena, op. a.), ne potrebuješ ničesar drugega. Nivo motivacije je visok. Proti Evertonu smo zabili dva gola ob koncu tekme, tako da se nam ne sme preveč muditi," je v optimističnem slogu zaključil Wenger in za konec ponudil še piker komentar.

"Upam, da bomo jutri dobili pošteno priložnost za igro 'enajst na enajst' vse do konca tekme," se je pridušal Francoz, ki je imel veliko pripomb na sojenje po prvi tekmi v Londonu.

Guardiola: Brez žoge smo lahko hitro v težavah

Pri Bayernu so veliko pozornosti posvečali tudi situaciji okrog predsednika kluba Ulija Hönessa, ki je na sodišču zaradi utaje davkov, ki jo je tudi priznal. O tej temi je na novinarski konferenci pred povratnim dvobojem z Arsenalom govorill tudi Pep Guardiola.

"Odkar sem v klubu, mi je postalo jasno, da je Höness najpomembnejša oseba. Najbolj mu lahko pomagamo, če premagamo Arsenal. Naše možnosti so dobre, toda Arsenal je zelo nevaren, lahko izniči dva gola zaostanka. Ne smemo le čakati na konec tekme in gostom pustiti, da razvijejo svojo igro. Če žoga ne bo v naši posesti, smo lahko hitro v težavah," je pričakovanja strnil Katalonec na klopi Bavarcev.

Da Arsenal ni deležen celotne pozornosti Bayerna, je razkril tudi častni predsednik Franz Beckenbauer. "Moram priznati, da za nas ta tekma ne bo najpomembnejša ta teden. Vsi upamo na ugoden razplet na sodišču za predsednika Hönessa."

Seedorf: Srce pomembnejše od ostalega

Atletico Milan Liga prvakov Calderon  | Avtor: EPA EPA
V senci dvoboja v bavarski metropoli se bo odvil povratni obračun med madridskim Atléticom in AC Milanom na stadionu Vicente Calderón. Španci so bili v Lombardiji dolga obdobja tekme v podrejenem položaju, a so uspeli zmagati z golom Diega Coste (0:1).

"Pogosto sem bil v situacijah, ko nismo bili favoriti, tudi v sezonah, ko smo potem osvojili pomembne lovorike. Favorit je še vedno Atlético. Pričakujem podobno tekmo kot na San Siru. Oni imajo rahlo prednost, a vse je še odprto. Moramo se boriti in igrati s srcem. Takšne stvari so bolj pomembne od tehničnih in taktičnih vrlin. Milan ima bogato zgodovino in moramo spoštovati klub in njegov dres. Igralci so ekstremno motivirani. Gre za ključen tretnutek - lahko spišemo eno lepših poglavij v klubski zgodovini," je pred srečanjem v Madridu dejal trener Milana Clarence Seedorf.

Simeone: Pričakujem Milan v najboljši izvedbi

Kljub zmagi na prvi tekmi in dobri formi Atlética pa trener Colchonerosov Diego Simeone pričakuje težko tekmo. Milan je v Serie A daleč od vrha, manjkal bo tudi suspendirani Riccardo Montolivo, a Argentinec pričakuje zahteven obračun.

"Gre za zelo močan klub. Vajeni so tega tekmovanja in imajo igralce z veliko talenta. Ne glede na rezultate je takšna ekipa vedno nevarna v odločilnih dvobojih. Pričakujem Milan v najboljši izvedbi. Vrhunski igralci se pokažejo na takšnih tekmah, tudi če niso v vrhunski formi. Balotelli je gotovo igralec, ki lahko naredi razliko. A tudi ostali so nevarni, če jim daš prostor. Ne vem, kako se bo tekma odvijala. Moramo imeti kontrolo nad srečanjem. Izid bo odvisen od naše intenzivnosti na sredini igrišča. Odprta igra bolj ustreza Milanu. Njihovi nogometaši so bolj napadalno orientirani," je Simeone ostal previden.

Liga prvakov (osmina finala), povratni tekmi:

Ob 20.45:
Atlético Madrid - AC Milan  /1:0/
Bayern München - Arsenal  /2:0/

/X:Y/ - izid prve tekme

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.